Şentop'tan katil Prens Harry'e tepki: Avrupalı beyaz çocuk sen kimsin?

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Prens Harry'e Afganistan'daki ifadeleri nedeniyle sert tepki gösterdi.

GÜNDEM 08.01.2023, 15:00
Şentop'tan katil Prens Harry'e tepki: Avrupalı beyaz çocuk sen kimsin?
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Prens Harry'e Afganistan'daki ifadeleri nedeniyle sert tepki göstererek, "Avrupalı beyaz çocuk, sen kimsin insan olup olmadığına karar veriyorsun karşındakilerin." ifadelerini kullandı.

Edirne'de "Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması"nda önemli açıklamalarda bulunan Şentop, İngiliz Kraliyet ailesinden ayrılarak ABD'ye yerleşen Sussex Dükü Prens Harry'nin 10 Ocak'ta yayımlanacak “Spare” adlı kitabında, “Afganistan'da 25 kişiyi öldürdüğü ve bundan utanç duymadığı” ifadelerine sert dille tepki gösterdi.
Şentop, “Harry bir de diyor ki ‘onları insan olarak görürseniz öldüremezsiniz, öyle görmüyoruz'. Avrupalı beyaz çocuk, sen kimsin insan olup olmadığına karar veriyorsun karşındakilerin. Sen Afganistan'da ne arıyorsun? İnsan öldürmek için orada ne arıyorsun?” dedi.

Açıklamasının devamında tepkisini sürdüren Şentop,  “20. yüzyıl insanlık tarihinin en kanlı yüz yılı olmuş. Dünya'da en çok insan öldürenler Avrupalılardır. 1. ve 2. dünya savaşı yapmışlardır. 1. dünya savaşında 20 milyonun üzerinde insan öldürmüşlerdir. 2. dünya savaşında asgari söylemlere göre, 75 milyon civarında insan öldürmüşlerdir. 100 milyondan fazla olduğunu söyleyenler de var. Avrupalı ve beyaz insan dışındaki insanları ötekileştiren, dünyanın bütün imkanlarını kullanan ama başka ilkel insanları da sömüren, Dünya'da adalet, refah dediğin zaman sadece kendisini düşünen bakış açılarından dünya rahatsız" dedi.
İngiltere ve Amerika başta olmak üzere İslam coğrafyasındaki yaptıkları kitlesel katliam ve soykırımlarla Müslüman dünyasına düşmanlıklarını sürdürüyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı