Sergen Yalçın'ı küstüren nedenler belli oldu!

Sergen Yalçın'ın Beşiktaş ile yollarını ayırmasına neden olan olaylar ortaya çıktı. İşte Sergen Yalçın'ı küstüren nedenler...

SPOR 22.06.2021, 12:15
12
Sergen Yalçın'ı küstüren nedenler belli oldu!
Sergen Yalçın, Rıdvan Dilmen'e Beşiktaş ile yollarını ayıracağını açıklamasının ardından spor gündemi bir anda değişti. Beşiktaş taraftarları bugün Sergen Yalçın'ın evinin önüne giderken gözler ise Başkan Ahmet Nur Çebi ile iki kupa sahibi teknik direktörün bugün yapacağı görüşmeye çevrildi.
Beşiktaş yönetimi dün Sergen Yalçın'a 25 milyon TL + başarı bonusları içeren bir teklif sunmuş, Sergen Yalçın mali beklentilerini karşıladığı halde bu teklife de olumlu bir yanıt vermeyip bu sezon dinlenmek istediğini yönetime bildirmişti. Böylece taraflar arasındaki anlaşmazlığın ekonomik sebeplerden olmadığı da ortaya çıktı.
Beşiktaş'ın taraftar grubuna ait olan Duhuliye adlı internet sitesindeki habere göre Sergen Yalçın ve Beşiktaş yönetimi başarılı geçen sezona rağmen sezon içinde birçok defa karşı karşıya geldi. Bu karşıtlıklar en sonunda "25 bin kişinin önünde imza attım, taraftarın bu desteği devam ettikçe ben burayı bırakamam" diyen Sergen Yalçın'ı bile yol ayrımına getirdi.

1- 2019 - 2020 sezon sonu: Sergen Yalçın'ın 20. haftada 7. sıradayken göreve başladığı Beşiktaş, Sergen Yalçın yönetimindeki 15 maçta yakaladığı müthiş çıkışla sezonu 3. sırada bitirerek Şampiyonlar Ligi play-off vizesi aldı. Sezonun son iç saha maçı olan Fenerbahçe derbisi öncesinde yaptığı açıklamada kadroyu gençleştireceklerini söyleyen Başkan Ahmet Nur Çebi'ye Sergen Yalçın maç sonunda "Beşiktaş yarışın içinde olmak zorunda. Önümüzdeki sezonun kadrosunu buna göre yapacağız. Bir tane iki tane genç oyuncu olur ama takımın tamamını bu şekilde kuramayız" cevabını vermişti.
2- Sezon başı transferleri ve "komisyon" sözleri: Sezonun Beşiktaş adına ilk iki transferi N'Sakala ve Welinton olurken bu oyuncular sezona yaptıkları kötü başlangıçla büyük tepki aldı. Alanyaspor'da birlikte çalıştıkları için özellikle Erdal Torunoğulları transferi olan N'Sakala transferinden Sergen Yalçın sorumlu tutuldu. N'Sakala, Welinton, Gökhan Töre gibi eski öğrencilerinin transfer edilmesi, Beşiktaş altyapısından yetişen Fatih Aksoy, Ahmet Gülay ve Alpay Çelebi gibi isimlerin Alanyaspor'a gönderilmesi farklı iddiaları da beraberinde getirdi. Beşiktaş ve Alanyaspor arasındaki bu transfer ağını saha içinde aktif bir görevi olmamasına karşın Sergen Yalçın'ın kardeşi Gürsoy Yalçın'ın kurduğu iddia edildi ve komisyon söylentileri başladı. Bu söylentiler yönetim tarafından hiçbir zaman yalanlanmadı.
3- Mustafa Denizli ve Bilic yoklaması: Önce Şampiyonlar Ligi, sonra da UEFA Avrupa Ligi gruplarından elenen Beşiktaş lige de çok kötü başladı. Antalyaspor, Konyaspor ve Gençlerbirliği ile oynanan 3 maçlık seriden 1 puanla ayrılan Beşiktaş, sonrasındaki iki maçtan galip dönse de, Gaziantep deplasmanında alınan yenilgi Sergen Yalçın için tehlike çanlarının yeniden çalmasına neden oldu. Gaziantep maçı sonrası Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarına çıkacak olan Beşiktaş'ın bu maçlardaki olası kayıplardan sonra Sergen Yalçın'la yollarını ayıracağı yüksek sesle dile getirilmeye başlandı. Bu süreçte yönetimin Mustafa Denizli ve Slaven Bilic ile görüştüğü iddiaları ortaya atıldı, bu iddialara hiçbir yalanlama gelmedi. Covid-19 testi pozitif çıkan oyuncularının yokluğuna rağmen hem son şampiyon Başakşehir'i, hem de Fenerbahçe'yi mağlup eden Beşiktaş'ta Sergen Yalçın hem şampiyonluk yarışına, hem de teknik direktörlük koltuğuna yeniden tutunmuş oldu.
4- "Sezon bitsin bakarız" : Sergen Yalçın yönetiminde saha içinde istediği sonuçları elde etmeye başlayan Beşiktaş'ta ligin ilk yarısı bitmeden gelen liderlik yeni sözleşme söylentilerini de beraberinde getirmeye başladı. Medyanın yeni sözleşme sorularına yönetim tarafından her zaman yuvarlak cevaplar verildi. Genel Sekreter Mesut Urgancılar, takım liderlik koltuğundayken yaptığı "Sergen Yalçın'ın sözleşme durumuna sezon sonunda bakacağız" sözleriyle camiadan tepki toplarken, Sergen Yalçın da bir kupa maçı sonrası yayıncı kuruluşa "Sözleşme konusunu konuşmak istemiyorum. Sözleşmeyi masaya koyarsınız, bunun üzerine konuşuruz. Olmayan bir konuyla ilgili konuşmanın manası yok." açıklamasıyla yönetimin sözleşme adına adım atmadığının sinyallerini verdi.
5- "Yalvardım, almadılar" : Devre arasında mali koşullardan dolayı tek bir oyuncu alabilecek olan Beşiktaş'ta Sergen Yalçın'ın yönetimden tek isteği Brezilyalı yıldız Hulk olmuştu. Beşiktaş yönetimi Hulk ile yaptığı görüşmeleri sonuçlandıramadı ve Cenk Tosun'u kiralık olarak kadroya katmayı tercih etti. Beklenmedik sakatlığından ötürü Cenk Tosun'dan çok fazla faydalanamayan Beşiktaş'ta Sergen Yalçın, tek isteğinin gerçekleşmemesine olan kırgınlığını sezon sonu verdiği röportajda "Ben devre arası Hulk'u alın diye yalvardım. Cenk'le de mali olarak büyük bir fark yoktu aralarında ama almadılar" sözleriyle dile getirdi.
6- Yıllık 12 milyon TL'ye anlaşıldı, ancak: Ligin son haftalarına lider giren Beşiktaş, bir yandan da Sergen Yalçın'la yeni sözleşme görüşmelerine başladı. Yıllık 600 bin Euro'luk sözleşmeyle göreve başlayan Yalçın'la 12 milyon TL karşılığında anlaşma sağlandı ancak Karagümrük maçı sonrası yöneticiler yeniden "Ligi bitirelim, sonuca göre konuşuruz" sözleriyle Sergen Yalçın'da büyük bir kırgınlığa yol açtı. Şampiyon olamadığı her sonuçta gönderileceğini, arkasında yönetimden kimsenin durmayacağını düşünen Sergen Yalçın; "Beni kontrat korumaz, başarı korur" sözleriyle adeta yalnız olduğunu şampiyonluktan sonra dahi dile getirdi. Yönetim bugün bu anlaşmanın iki katından fazlasını teklif ediyor ancak Sergen Yalçın, henüz yeni sözleşmeye imza atmış değil.
7- Kupa törenindeki tavır: Beşiktaş'ın Türkiye Kupası finalinden sonra statta yaptığı şampiyonluk kutlamasına yöneticiler damga vururken teknik ekip ve oyuncuların fotoğrafın gerisinde kalması taraftarın dahi tepkisine yol açtı. Törende Sergen Yalçın'la bazı yöneticiler arasındaki mesafe dikkat çekerken, yöneticilerin konuşmalarında yönetimin çalışmalarını ön plana çıkarıp teknik heyet ve yönetimin hakkının yeterince teslim edilmediği düşüncesi, Yalçın'da bir kırılmaya daha yol açtı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı