Sessiz kaldıkça kuduruyorlar!

İslam âleminden, İsveç’te kutsal kitabımıza yönelik aşağılık eyleme karşı tepkiler yükselse de bunlar caydırıcı olamıyor.

GÜNDEM 25.01.2023, 04:35
2
Sessiz kaldıkça kuduruyorlar!
İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakma cüretinde bulunan Danimarkalı siyasetçi müsveddesi Rasmus Paludan, kendisine “terörist” diyen Çeçenistanlı Hamzat Çimayev’e yanıt olarak, “Kitaplarını Rusya Büyükelçiliği önünde de yakabilirim” deme cüretini gösterebildi. İslam ülkeleri, “sokak protestolarını” yeterli görmeyip somut adımlar atmak için daha ne bekliyor!

İsveç’te Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim’i yakan Danimarkalı siyasetçi müsveddesi Rasmus Paludan, kendisine “terörist” diyen Çeçenistanlı İsveç vatandaşı sporcu Hamzat Çimayev’e sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Paludan, Rusya’nın Stockholm Büyükelçiliği önünde de Kur’an yakacağını söyleyerek, “Hamzat’ın bana hakaretine karşılık ve tüm Çeçenlere özel bir selam olarak kitaplarını Rusya Büyükelçiliği önünde yakabilirim” dedi. İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakan aşağılık Paludan’a tepki gösteren Çimayev, Danimarkalı siyasetçi için “terörist” demişti.

İslam ülkeleri birlik olamadıkça, “batıl”ın kutsallarımıza saldırılarına bile “kınamak” dışında ciddi bir tepki veremiyor. Danimarka’nın ırkçı Sıkı Yön Partisi lideri olan Rasmus Paludan adlı aşağılık adam, İsveç’teki aşırı sağcıların maddi desteği ile eylem izni için başvuruda bulunmuş, hatta başvuru evraklarının masrafını da koalisyon ortağı Hıristiyan Demokratlar Partisi’nin bir milletvekili karşılamıştı. İsveç makamları “tasvip etmiyoruz” deseler de Paludan’a izin vermiş, İsveç Dışişleri Bakanı Bilström de “ifade özgürlüğü” teranesini yinelemişti.
Geçtiğimiz günlerde İslam karşıtı örgüt PEGIDA’nın lideri Edwin Wagensveld, Hollanda’nın Lahey şehrinde polis gözetimi altında Kur’an sayfalarını yırtıp çiğnemişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı