Seyfi Dursunoğlu’nun milyonluk mirasına ilişkin davada karar verildi

‘Huysuz Virjin’ adıyla tanınan ve milyonların sevgisini kazanan Seyfi Dursunoğlu’nun 15 milyon TL'lik mirasına ilişkin dava sonuçlandı.

GÜNDEM 23.05.2023, 15:20
4
Seyfi Dursunoğlu’nun milyonluk mirasına ilişkin davada karar verildi
Seyfi Dursunoğlu’nun mirasına ilişkin dava Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) lehine sona erdi.
Uzun yıllar ‘Huysuz Virjin’ karakterine can veren ve 2020 yılında hayatını kaybeden sanatçı Seyfi Dursunoğlu 15 milyon TL'yi bulan evinin ve bankadaki parasının ÇYDD’ye bırakılmasını vasiyet etmişti.
Dursunoğlu’nun yeğenleri Cemal Erhan Saydam ile Evren Saydam ise mirasta hak sahibi olduklarını iddia ederek vasiyetin iptali için dava açmıştı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

KOAH hastası olan Seyfi Dursunoğlu, 15 gün boyunca zatürre tedavisi gördüğü hastanede 17 Temmuz 2020 tarihinde hayatını kaybetmişti.
“Vasiyetnamesi ile evini ve bankadaki nakit birikimini ÇYDD’ye bağışlayan, değerli bağışçılarımızdan Seyfi Dursunoğlu’nun iki yasal mirasçı tarafından derneğimize karşı açılan vasiyetnamenin iptal davası, İstanbul Anadolu 14. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildi. Eğitimin ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasının toplumsal gelişmemizde çok önemli payının olduğu bilinciyle yaptığı bağış ile gelecek kuşakların yolunu aydınlatan, Cumhuriyet'in kazanımlarına ve çağdaş yaşam değerlerine duyduğu inançla örnek bir sanatçı olan Seyfi Dursunoğlu'nu bir kez daha sevgi ve özlemle anıyoruz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı