Seyit Torun, Soyluya Yüklendi: "Bugüne kadar hep iftiralarla geldin"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef aldı. Torun, " O İçişleri Bakanlığı koltuğuna yakışmayan bakan" dedi

SİYASET 13.08.2022, 17:20
4
Seyit Torun, Soyluya Yüklendi:
CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun başkanlığında, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın ev sahipliğinde bir araya geldi. 
Seyit Torun, toplantının açılış konuşmasını yaptı, hedefinde ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu vardı.

Soylu'nun geçtiğimiz gün yaptığı konuşmaya atıfta bulunan Torun;  "Biz belediyelerimiz ile ilgili sorunları aktarırken kendisi önce bakan yardımcısı ile devreye girdi ve dün de bir görsel çekerek rakamlarla anlatmaya çalıştı. O İçişleri Bakanlığı koltuğuna yakışmayan bakana bir kez daha söylemek istiyorum; biz senin ne yaptığını biliyoruz. O bakanlığı kullanarak bizim belediyelerimize operasyon çektiğini de biliyoruz. " ifadelerini kullandı.

Ardından sözü iki belediye başkanının, İçişleri Bakanlığının talimatı ile görevden almasını eleştiren Seyit Torun; "Şırnak'ta mahkeme kararı sabit olmasına rağmen görevden almıyorsun, ama hakkında şu anda hiçbir delil olmayan belediye başkanlarımızı görevden alıyorsun. Kaldı ki hep iftiralarla ile bugüne geldin. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 557 terör ile iltisaklı kişi var dedin. Hiçbir şey çıkmadı." dedi.

Ardından sözü 10 bin dolar alan siyasetçi polemiğine getiren Torun şöle devam etti:

Ardından birçok konuda ithamlarda bulundun. 10 bin dolar alan siyasetçi var dedin, ama hepsinin altı boş çıktı. Buradan tekrar söylüyoruz, bu adımların, bu iftiraların hepsi boş. Buradan sana bir şey çıkmaz.
Dün yine bir belediyemize müfettişler inceleme yapa yapa, en son; ‘bu işçilerin fazla mesaisi ile ilgili eksik var’, diyebilecek duruma geldi. Devlet adalet ile yönetilir. Maalesef İçişleri Bakanı'nın adalet ile ilgili en ufak bir kırıntısı yok. Partizan anlayışını her ortamda gösteriyor. Elbette yapılanlar, yarın yargı kantarında tartılacak mutlaka bu yargı bir gün tarafsızlığını da ortaya koyacak. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı