Seyyanen zam gecikmesin

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

EKONOMİ 04.05.2021, 04:35
8
Seyyanen zam gecikmesin
Memur maaşlarına seyyanen zam talebini yineleyen Yalçın, “Enflasyon karşısında yenilmeye, ezilmeye son vermek, seyyanen zam teklifimizi, oranı güncelleyerek gerçekleştirmek, verilmiş sözlerin ve adaletin gereğidir” dedi.
Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabından bir kez daha “seyyanen zam” çağrısında bulundu.  Enflasyonun maaşları eritmesine karşı önerdikleri seyyanen zam teklifini hatırlatan Yalçın, “Nisan ayında yüzde 1,68, ilk dört ayda yüzde 5,45’lik enflasyon oranları; enflasyon, maaş ve gelirleri eritmeye ve ye(n)meye devam ediyor. Seyyanen zam teklifimizi hatırlatmayı, seyyanen zam tutarını/oranını ise artırmayı gerektiriyor” ifadelerine yer verdi. Kamu görevlilerinin maaşlarında enflasyona dayalı kaybın arttığını hatırlatan Yalçın, “Yükselen enflasyon-yerinde sayan maaş; ekonomik açıdan çelişki, emeğin hakkını teslim noktasında apaçık adaletsizliktir. Nisan enflasyonu üzerinden düz hesapla, kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine dair yaklaşık yüzde 2,45’lik enflasyon farkı/enflasyon kaybı oluşmuştur. Enflasyon karşısında yenilmeye, ezilmeye son vermek, seyyanen zam teklifimizi, oranı güncelleyerek gerçekleştirmek verilmiş sözlerin adaletin gereğidir” değerlendirmelerine yer verdi.

Bilindiği üzere Memur-Sen, hem geçmiş kayıpların tazmini hem de yıl içindeki kayıpların engellenmesi amacıyla 2021 Ocak ayından geçerli olmak üzere en düşük devlet memuru aylığının yüzde 10’u oranında bütün kamu görevlilerine seyyanen zam yapılması teklifinde bulunmuştu. Memur-Sen, enflasyondaki yükselmenin artmasıyla seyyanen zam oranının da artırılmasını gerektiğini kamuoyuyla paylaşmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı