Sezen Aksu’ya, Kin ve Düşmanlığa Tahrik’ten suç duyurusu

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Sezen Aksu’ya ait şarkıda İslam Peygamberi, ilk insan Hz. Adem (A.S.) ve Hz. Havva’ya hakarete yeltenilen ifadeleri tepki çekti.

GÜNDEM 18.01.2022, 08:15
3
Sezen Aksu’ya, Kin ve Düşmanlığa Tahrik’ten suç duyurusu
Geçtiğimiz günlerde Sezen Aksu tarafından paylaşılan “Şahane Bir Şey Yaşamak” başlıklı video sosyal medyada gündem olmuştu. Videoda geçen hakaret ifadeleri tepkinin sebebi olurken, Avukat Mikail Yılmaz, Ankara Adalet Sarayının önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasının ardından suç duyurusunda bulundu.

Ankara Adalet Sarayının önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasında Avukat Mikail Yılmaz, videoda geçen sözlerin kamuoyunda infiale yol açabilecek ifadeler olduğunu belirterek, “İslam peygamberi ilk insan Hz. Adem (A.S.) ve Hz. Havva hakkında kamuya açık bir şekilde dini toplumda saygınlığını aşağılayacak şekilde ifadeler kullanmıştır” dedi.

Hakarete yeltenilen ifadeleri ile itibar kaybının oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden Yılmaz, “Bu ifadelerle şüpheli, Hazreti Adem (A.S.) ve Hazreti Havva’yı itibarsızlaştırmayı hedeflemiştir. Bu durum İslam dinine inananlar bakımından haklı bir öfke uyandırmıştır. Nitekim şüphelinin sosyal medya hesaplarında ve internet sitesinde birçok kişinin şüpheliye karşı ifade ettiği gibi kamuoyunda ve basın yayın organlarında şüpheliye karşı bir öfke oluşmuştur. Bu nedenle mevzubahis videonun yayından kaldırılmasını talep ettik” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı