Sezgin Baran Korkmaz hakkında yeni detaylar ortaya çıkıyor

Eski ortağı Sezgin Baran Korkmaz aleyhinde ifade veren Bereket Öner’in silahlı saldırıya uğramasının detayları ortaya çıkmaya başladı.

GÜNDEM 16.06.2021, 11:05
14
Sezgin Baran Korkmaz hakkında yeni detaylar ortaya çıkıyor
Sedat Peker’in açıklaması sonrasında gündeme gelen Sezgin Baran Korkmaz'ın sahibi olduğu ait SBK Holding dosyası hakkında gün geçtikçe yeni detaylar ortaya çıkıyor.
İş, siyaset, medya ve suç dünyasına dair önemli bilgiler ortaya çıkarken Sezgin Baran Korkmaz’ın Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’la uzun yıllar çalışmış olan Bedirhan Esenlik ile birlikte çalıştığı belirlendi.
Bereket Öner'in silahlı saldırıya uğraması olayından eski ortağı Sezgin Baran Korkmaz’ı sorumlu tuttuğu ve polis ifadesinde azmettirici olarak verdiği diğer ismin ise Bedirhan Esenlik olduğu belirlendi.
Bedirhan Esenlik'in Yeşil ile beraber JİTEM adına çalıştığı dönemdeki adı ise Zakir Selvi olduğu biliniyor.
Sezgin Baran Korkmaz aleyhinde karapara aklama suçlamasıyla hakkında ifade verdiği için tehdit aldığını ve ardından ise vurulduğunu belirten Bereket Öner, Bedirhan Esenlik için ifadesinde şu ifadeleri kullandı:
“Sezgin Baran Korkmaz’ın suçtan kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama konusuyla alakalı verdiğim ifadeden dolayı beni vuran şahsın bu şahıslar tarafından, yani Sezgin Baran Korkmaz ve Bedirhan Esenlik tarafından yönlendirildiğini düşünüyorum. Bedirhan Esenlik, 0532 222... numaralı hattı kullanır. Şahıs, Sezgin Baran Korkmaz’ın adliye ve Emniyet’teki işlerini takip eder. Ayrıca dışarıdaki pis işlerini takip eder.”
2004 yılında mahkeme kararıyla Zakir Selvi adını alan Bedirhan Esenlik ismini değiştirmesine rağmen yine kriminal suçlarla anıldı. Esenlik'in adı Musa Anter cinayeti ile Akın Birdal’ın uğradığı saldırıda da adı geçerken Yeşil’le birlikte işadamı Mehmet Emin Değer’den tehditle haraç almakla suçlanmıştı. Adını değiştirdikten sonra İstanbul’a yerleşen Esenlik, piyasanın en ünlü tefecileri arasına girdi. İşadamı Jefi Kamhi’ye tek seferde 3.4 milyon dolar verecek kadar da zenginleşmişti.
Esenlik, verdiği borca karşılık Jefi Kamhi ve eşinin ait Yeniköy’deki villasını aldı ve adına ipotek ettirdi. Kamhi, işleri kötüye gitmesi sonrasında borcu taahhüt ettiği zamanda ödeyemedi ve Esenlik tarafından tehdit edildi. Kamhi ardından kendisine ait bir işyerini satarak borcu ödedi ancak ipotek kaldırılmadı.
Jefi Kamhi’nin eşi Yasemin Kamhi, ipoteğin kaldırılması için açtığıda davada "Yüzde 50’sine sahip olduğum villanın tapu kayıtları üzerine ‘aile şerhi’ konulsun, haksız borçtan dolayı konulan ipotek kaldırılsın. Taşınmazın üçüncü kişilere satışının önlenmesi amacıyla ‘ihtiyati tedbir’ konulsun” talebinde bulundu. Yasamin Kahmi'nin talebi üzerine mahkeme, talebi yerinde bularak tedbir istemini kabul etti. Fakat Esenlik’in yaptığı itiraz sonrası Yargıtay, villanın yüzde 50 hissesinin icradan satışının önünü açtı. Daha sonra villanın icradan satışına ise Esenlik ve Kamhi'nin katılması dikkat çekti.
Yapılan ihalede Kamhi’nin avukatı teklif vermezken tek teklif Esenlik’in avukatından geldi. İhale sonucuna göre ise villanın yüzde 50 hissesi 4 milyon 770 bin liraya Esenlik’in oldu.
Kamuoyunda “Matkap Operasyonu” olarak bilinen haraç ve tehditle tahsilat yapan organize suç örgütlerine yönelik operasyonda gözaltına alınan Esenlik, kendilerini “JİTEM” ve “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’ın adamı olarak tanıtarak iş adamlarından tehditle para istemek, bazı kişilerin gayrimenkullerini gasp etmek, silahla çek-senet tahsilatı yapmak ve ihalelere girerek rakiplerini korkutmak suçlarından dolayı ceza aldı.
Esenlik, Bursa Emniyet Müdürü Reşat Altay, Bursa Büyükşehir Belediye ve Bursaspor Kulüp Başkanı Erdoğan Bilenser’e yönelik saldırının azmettiricisi olduğu iddiasıyla da gözaltına alındı ve İzmir’de Konak Belediye Başkanı CHP’li Hakan Tartan ile eşi Aynur Tartan’ı tehdit etmekten de yargılanmıştı.
Ayrıca Hanım Ağa” lakaplı Güniz Akkuş ile de adı anılan Bedirhan Esenlik’e, tefecilik iddiları üzerine 2011’de takip başlatan polis 20 Ocak 2012’de operasyon düzenlemişti.
Öte yandan Esenlik, Güniz Akkuş'u tehdit edip Almanya’ya kaçmasına neden olduğu iddia edilirken ve Akkuş'u Münih’te öldürmeyi planladığı öne sürülmüştü. Ardından kendisi ve adamlarına yönelik düzenlenen operasyonda 4 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı