Sezgin Baran Korkmaz ile Soylu ilişkisinde yargıya müdahale edildi mi

Sedat Peker'in Sezgin Baran Korkmaz ile Bakan Soylu arasında geçen 45 milyon dolar konusu medyanın gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

GÜNDEM 07.06.2021, 10:55
31
 Sezgin Baran Korkmaz ile Soylu ilişkisinde yargıya müdahale edildi mi
Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, Sedat Peker'in yayınladığı 9. videoda, Sezgin Baran Korkmaz'la ilgili iddialarla ilgili önemli yazı kaleme aldı.
Sezgin Baran Korkmaz'un Bakan Soylu ile arasında geçen 45 milyon dolar konusunu köşesine taşıyan Terkoğlu, şu şekilde yazdı:
"Peker’in iddialarının peşine düşmek için hukuk serüvenini takip etmek gerekiyor…
30 Eylül 2020’de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, SBK’nin de aralarında olduğu 14 kişi hakkında, malvarlıklarına el konulması talebinde bulundu. Aynı gün 10. Sulh Ceza Hâkimliği kabul etti. Ayrıca SBK hakkında da yurtdışına çıkış yasağı kararı aldı.
5 Kasım 2020’de yeni bir gelişme oldu. Mali Suçlar Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK), SBK’nin serveti hakkında “suç bulunamadı” raporu verdi. Ertesi gün, 6 Kasım’da, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı bu kez el koyma kararının kaldırılmasını istedi. Aynı gün, İstanbul 3. Sulh Ceza Hâkimliği, SBK hakkındaki tedbir kararını kaldırdı. Yetmedi, 17 Kasım 2020’de de İstanbul 7. Sulh Ceza Hâkimliği, SBK hakkındaki yurtdışına çıkış yasağını bitirdi.
Kısacası yargı, çok tuhaf şekilde, bir buçuk ayda tersine döndü. SBK’nin üstüne giderken bir anda rüzgâr ters esmişti." diye yazdı.
29 Aralık 2020 tarihirde, Sezgin Baran Korkmaz'ın da aralarında bulunduğu 19 kişi hakkında gözaltı alan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın daha önce "temiz" kararı verdiğine işaret eden Terkoğlu, "Söz konusu takvime, yargının gel-gitli tablosuna, aynı kişiyle ilgili verilen kararlardaki çelişkilere bakılınca, “çok yukarıdan” bir elin sürece müdahale ettiği, gözle değilse de akılla görülebiliyor.
Üstelik…
Söz konusu kararların ardından, yargıda ilginç değişiklikler de oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, 27 Kasım 2020’de Yargıtay’a, oradan tek dosya açmadan jet hızıyla Anayasa Mahkemesi üyeliğine atandı. Soruşturmada kritik kararları alan vekili Hasan Yılmaz da Adalet Bakan Yardımcılığı’na getirildi. Satrançta hem beyaz hem siyah taşlar aynı anda yer değiştiriyordu." 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı