SGK çalışanları iş bıraktı!

SGK çalışanları, Sosyal Güvenlik Haftası’nda iş bıraktı. Büro Memur-Sen üyesi kamu görevlileri, 16-20 Mayıs tarihlerinde özlük haklarında yaşanan sorunların çözümü için iş bıraktı.

GÜNDEM 17.05.2022, 04:35
6
SGK çalışanları iş bıraktı!
Büro Memur-Sen, 16-20 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası’nda, SGK çalışanlarının yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekmek ve çözüm yolu geliştirilmesi için iş bıraktı. İş bırakmanın ilk gününde SGK önünde toplanan sendika yönetimi ve üyeleri haklarının verilmesi talebinde bulundu. SGK önünde basın açıklamasını okuyan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Bizler bugün Büro Memur-Sen olarak Türkiye’nin 81 ilinde alanlardayız. Hafta boyunca, ‘SGK personelinin mağduriyeti artık son bulsun, emekleri zayi olmasın’ diye her platformda eylem ve açıklamalarla kararlı duruşumuzu sergileyeceğiz. Bugün Türkiye’nin 81 ilinde Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri önünde basın açıklaması ile SGK personelinin sorunlarını, mağduriyetlerini ve taleplerini dile getiriyoruz. 17 Mayıs günü, tüm Kamu çalışanlarıyla birlikte ‘Siyah Giyinme’ eylemi yapacağız. Siyah renkte kıyafetler giyerek çalışma ortamlarımızda farkındalık oluşturacağız” dedi.

Eylem planları ile ilgili de açıklama yapan Yazgan, aldıkları eylem kararları ile ilgili şunları kaydetti: “Bugün basın açıklamamız sonrası çalışanların beklentileri ile ilgili dilekçeler Kurum başkanlığına iletilmek üzere evrak kaydına verilecek. 17 Mayıs Salı günü tüm çalışanların tepkisini sosyal ortamda dışa vurması için siyah renk kıyafetle işe gidilecek. 18 Mayıs Çarşamba günü Sabah 2 saat işe geç gitmek ve mesai bitişinden 2 saat önce işten çıkarak 4 saatlik iş bırakma eylemi gerçekleştirilecek. 19 Mayıs Perşembe günü resmi tatil olması nedeniyle saat 21.00’da hashtag çalışması yapılacak. 20 Mayıs Cuma günü tam gün iş bırakılacak” bilgisini paylaştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı