SGK personelinden iş yükü eylemi

Büro-Memur-Sen, SGK personeli ile birlikte EYT’nin ardından artan iş yüküne karşı eylem gerçekleştirdi…

GÜNDEM 09.03.2023, 04:35
3
SGK personelinden iş yükü eylemi
Büro Memur-Sen Ankara’da SGK önünde EYT, 3600 ek gösterge gibi düzenlemelerin ardından SGK çalışanlarının artan iş yüküne dikkat çekmek amacıyla eylem gerçekleştirdi. Eylemde konuşan Büro Memur-Sen 1 no’lu Şube Başkanı Hasan Aydoğan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile SGK’da çalışan personellerinin iş yükünün arttığına dikkat çekerek, SGK çalışanlarına ilişkin düzenlemeler yapılması için çağrıda bulundu.
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi kısa süre önce çözüme ulaştı. Düzenlemeye ilişkin başvurular ve incelemeler sürerken, düzenleme ile SGK’da çalışan personelin iş yükü arttı. Büro Memur-Sen, Ankara’da SGK önünde gerçekleştirdiği eylem ile SGK çalışanlarının artan iş yüküne dikkat çekerek, düzenleme çağrısında bulundu.

Eylemde konuşan Büro Memur-Sen 1 no’lu Şube Başkanı Hasan Aydoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa temennisi ile konuşmaya başlarken, EYT düzenlemesi ile birlikte 2 milyon 250 bin kişinin emekliliğe hak kazanacağını hatırlatarak, “EYT, sözleşmelilere kadro, 3600 ek gösterge düzenlemesi ve prim borçlarının yapılandırılması sebebiyle tarihinin en yoğun günlerini yaşayan SGK personeli, gecesini gündüzüne katarak mesai harcamakta, yoğun iş yükünün hakkını teslim etmekte ancak alın terinin karşılığını alamamaktadır. Sayıları yaklaşık 30 bini bulan ve bu sistemin uygulayıcıları olan SGK personelinin, 666 sayılı KHK ile ellerinden alınan özlük haklarının geri verilmesinin ciddi bir maliyetinin olmayacağı aşikârdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendiklerini ifade eden Aydoğan, SGK personelinin emeğinin karşılığının verilmesi için çağrıda bulunarak, “SGK personellerine, sosyal güvenlik tazminatının verilmesini, ek ödeme oranlarının artırılmasını, uzmanlık kadrosunun getirilmesi gibi taleplerimizin bir an önce gerçekleştirilmesini istiyoruz. Bu saydığımız taleplerimiz yurt içi ve yurt dışındaki vatandaşlarımızla birlikte sığınmacı ve vatansız statüsünde olan yaklaşık 100 milyon kişiye hizmet veren SGK çalışanlarının en doğal hakkıdır, bir an önce tanzim edilmelidir. SGK personeline ‘sus payı’ niteliğinde verilen ‘27 TL fazla mesai ücretini’ yetersiz buluyoruz. Alın terimizin ve emeğimizin karşılığını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı