Sıcaklık 8 derece birden düşecek! İstanbul, Ankara ve İzmir hava durumu

Sıcaklık 8 derece birden düşecek. Meteoroloji 17 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerde bugün hava durumu nasıl olacak?

GÜNDEM 21.09.2022, 09:00 21.09.2022, 09:50
6
Sıcaklık 8 derece birden düşecek! İstanbul, Ankara ve İzmir hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu raporunu yayınladı. Buna göre yurdumuz bugünden itibaren serin ve yağışlı havanın etkisi altına girecek gece saatlerinden itibaren hava sıcaklıkları hissedilir derecede düşecek.
Meteoroloji yetkilileri Artvin, Bingöl, Bitlis, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Muş, Ordu, Rize, Samsun, Siirt, Trabzon, Van, Bayburt, Batman ve Şırnak için sarı kodlu uyarı yayınladı.

İstanbul'da hava durumu bugün serin ve bulutlu olurken gece saatlerinden itibaren hızla değişecek. Sıcaklık 16 dereceye kadar düşecek. İstanbul'da perşembe ve cuma günleri sağanak sağışın etkili olacağı tahmin ediliyor.

Ankara'da hava durumu bugün yağmurlu geçecek. Başkentin kuzeyinde öğle saatlerinden itibaren etkili olacağı tahmin edilen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın şehrin doğusunda da etkili olması bekleniyor. Perşembe ve cuma günü ise yağışlar Ankara genelinde etkili olması bekleniyor.

İzmir hava durumu ise bulutlu ve açık gece saatlerinde parçalı bulutlu olacağı tahmin ediliyor.
Yurt genelinde sıcaklıklıklar düşerken İzmir'de perşembe ve cuma günü havanın yine açık ve bulutlu geçmesi bekleniyor.

Bugün hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli yönlerden, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güney ve doğusunda zaman zaman kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.
Yağışların ise Marmara'nın kuzey ve batısı, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Bursa, Çankırı, Kırıkkale, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Siirt, Ankara'nın kuzey ve doğusu ile Antalya'nın doğusu yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz ile Samsun, Ordu, Tokat, Sivas, Erzincan ile Tunceli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı