Sıcaklıklar düşüyor, pazartesi soğuk hava ve kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, hava sıcaklıkları düşüşe geçecek, sonbahar kendini iyiden iyiye hissettirecek. Yağışlar gelecek hafta başından itibaren tüm yurda yayılacak.

AİLE 19.09.2021, 01:35
23
Sıcaklıklar düşüyor, pazartesi soğuk hava ve kuvvetli yağış geliyor
Yaz ayları geride kalırken bunaltıcı sıcaklar da adım adım yurdu terk ediyor.
Meteoroloji'nin tahminlerine göre haftanın başından itibaren güney kesimleri hariç Türkiye soğuk hava ve sağanak yağışın etkisi altına girecek.
Sonbahar pazartesinden itibaren yurdun tamamına yayılacak, sıcaklıklar birden düşecek, sağanak yağış yurdun çok büyük bir bölümünde etkili olacak.
Yağışların salı gününden itibaren de etkisini daha da artırması bekleniyor. Sıcaklıklar bazı şehirlerde 4-5 derece arasında birden düşecek.

Yurdu etkileyen sağanak yağış hafta sonunda özellikle İstanbul ve Ankara'da hava sıcaklıklarını ciddi derecede düşürecek. 
 Yurdun kuzeyini etkisi altına alacak olan sağanaklar İstanbul’da da perşembe ve cuma günü kendini gösterecek. 30 derecenin üzerinde seyreden sıcaklıklar 25 derecenin altına kadar inecek.

Marmara ve Karadeniz hafta boyu yağışlı
Marmara'nın batısından itibaren kuzey kesimlerde gök gürültülü sağanak beklendiğini belirten Macit, "Önümüzdeki hafta boyunca Karadeniz Bölgesi ve Marmara'nın kuzeyinde aralıklarla yağışın devam etmesini bekliyoruz" diye konuştu.
Güney Ege ve Akdeniz'de yağış yok
Güney Ege ve Akdeniz'de ise önümüzdeki hafta yağışın beklenmediğini söyleyen Macit, sıcaklığın mevsim normalleri civarında olacağını aktardı.


Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı