Şiddet yine cezasız!

Sağlık-Sen, Haziran ayı ile ilgili hazırladığı “Sağlıkta Şiddet Raporu”nu kamuoyu ile paylaştı.

GÜNDEM 23.07.2022, 07:35
Şiddet yine cezasız!
Şiddet sarmalının her gün giderek büyüdüğünü gözler önüne seren sonuçlarda, şiddeti uygulayan kişilere yönelik cezai yaptırımların zayıf kaldığı ve şiddetin tırmanmasında bunun önemli bir etken olduğu kaydedildi.
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet aralıksız devam ediyor. Neredeyse her gün bir şiddet haberi gündemde yer bulurken, Konya Şehir Hastanesinde görevli Doktor Ekrem Karakaya’nın görevi başındayken, bir hasta yakınının silahından çıkan kurşunlarla katledilmesi şiddetin ulaştığı vahim boyutları gözler önüne serdi. Sağlıkta yaşanan bu şiddet sarmalını her ay hazırladıkları raporlar ile kamuoyu gündemine taşıyan Sağlık-Sen’in, Haziran ayı raporunda da çarpıcı veriler yer aldı. Rapora göre, ay boyunca 32 şiddet vakası yaşandı. 47 saldırgan tarafından gerçekleştirilen bu olaylarda, 42 sağlık çalışanı mağdur oldu. Daha önceki aylarda olduğu gibi şiddet olaylarının faillerinin çoğunluğunu hasta ve hasta yakınları oluşturdu. Yaşanan 32 şiddet olayının 26’sına hasta ve hasta yakınları neden oldu.

Şiddet olaylarına yönelik cezai yaptırımların zayıf kalması Haziran ayında yaşanan olaylarda da yine kendini gösterdi. Şiddet vakalarına yol açan 47 saldırganın 14’ü hakkında herhangi bir işlem yapılmazken, gözaltına alınan 10 saldırgan ise serbest bırakıldı. 11 saldırgan hakkında soruşturma başlatılırken, 12 saldırgan da tutuklandı. Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, şiddetin her geçen gün derinleştiğini ve bu durumun sağlık çalışanları için tehdit haline geldiğini kaydederek, “Meselenin bu noktaya gelmesinde, suçlu aramayı bir tarafa bırakıp, sorunun kökten çözümü için herkesin seferber olması lazım. Bunun için öncelikli görev Sağlık Bakanlığına düşmektedir. Sorunun kökten çözümünün yegane yolu, toplumsal duyarlılığı artırmaktır. Cezalar ne kadar artırılırsa arttırılsın, maalesef caydırıcı olmuyor. Bu nedenle toplumsal duyarlılık şarttır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı