Son Dakika

Sıfır araba fiyatları için ÖTV indirimi bekleyenlere kötü haber!

Sıfır araba fiyatları dolar kuru ve ÖTV dilimi ile fırlamıştı. Araba almak isteyenler ÖTV indirimi beklerken kötü haber geldi.

EKONOMİ 14.07.2021, 11:45
19
Sıfır araba fiyatları için ÖTV indirimi bekleyenlere kötü haber!
Sıfır araba fiyatları artan dolar kuru ve ÖTV dilimi üstüne bir de yaşanan çip krizi ile birlikte yükselişte geçti. Vatandaşlar hal böyle olunca ikinci el araba piyasasına yönelde ancak orda da talep patlaması nedeniyle fiyatlar artışa geçti. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada vatandaşlar araba fiyatlarına tepki göstererek "ÖTV'siz otomobil" kampanyası başlatmıştı. Araç fiyatları için otomotivcilerin de vatandaşlar kadar talep ettiği ÖTV indirimi için ufukta herhangi bir indirim gözükmüyor.
Lexus Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Ali Haydar Bozkurt, Sözcü gazetesinden Taylan Büyükşahin'e yaptığı açıklamasında bir ay sonra araç fiyatlarının ne olacağını tahmin edemediklerini söyledi. ÖTV konusunun otomotiv sektöründeki etkilerinin ciddi boyutta olduğunu vurgulayan Bozkurt, ÖTV indirimi istediklerini ancak bunun ufukta pek görünmediğini söyledi. Bozkurt, “Vergi indirimi elbette istiyoruz ama olacağına inanmıyoruz. Yeter ki, üzerine artış da olmasın” dedi.
Otomotiv uzmanı Erol Şahin, geçtiğimiz aylarda ÖTV indirimi ile ilgili TRT Haber'e verdiği röportajında bu yıl devletin 39,5 milyar TL ÖTV hedefi olduğunu belirterek "ÖTV indirimi beklentisi şu an için pek gerçekçi değil" açıklamasında bulunmuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı