Sigara fiyatları listesi için zam krizi! Hiç sigara bulamayabilirsiniz

Sigara güncel fiyatları için beklenen maliyet zammı için günler önce belli olmuştu. Bunun üzerine sigara fiyatları listesi için zam krizi yaşanıyor. Esnaftan ise sigara satmayız çıkışı geldi...

EKONOMİ 25.05.2023, 11:50
4
Sigara fiyatları listesi için zam krizi! Hiç sigara bulamayabilirsiniz
Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, ülke genelinde sigara sevkiyatının durma noktasına geldiğini belirtti. Aybaş, güncel sigara fiyatları için konuşulan zam miktarını da söyledi. Güncel sigara fiyatları listesi de hali hazırda yüksek seviyelerde satışta duruyor. 2023 yılı başlarında sigaraya iyi bir zam gelmişti. Zamlı sigara fiyat listesi uzun süre gündemden düşmemişti. Yeni zam söylentisi de sigara fiyatları listesini yeniden gündeme getirdi. Zam sonrası güncel Marlboro sigara fiyatı 37 TL'de çıktı. İşte sigara fiyat listesi 2023 hakkında son konuşulan detaylar...
Sigara fiyatları zammıyla ilgili olarak 5 Haziran'ı işaret eden Aybaş, firmaların üst düzey yetkililerine göre gelecek sigara fiyatları listesi zammının 10 TL'yi bulabileceğini ancak oluşabilecek tepkiler nedeniyle bu zamın gerçekleştirilmeyeceğini belirtti.
Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Aybaş, sigara sevkiyatlarında bandrol sorunlarıyla karşılaştıklarını belirtti.
Aybaş, kesin olmamakla birlikte sigara fiyatları için 5 TL  bir zam yapılabileceğini ifade etti. 
Aybaş, bazı tekel bayilerinin dağıtım sorunları sebebiyle boş kalan sigara raflarına peçete koymaya başladıklarını ifade etti.

TIKLA ÖĞREN > Sigara fiyat listesi 2023: Winston, Kent, Marlboro sigara fiyatı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konuyla ilgili olarak açıklama yaptı. Palandöken, sigara firmalarının esnaflara sigara satışı yapmayarak esnafla vatandaşı karşı karşıya getirdiğini belirtti. Sigara satışına kota koyarak zam bahanesiyle esnafa sigara verilmediğini ve bu durumun vatandaşın sigara bulmasını da engellediğini ifade eden Palandöken, aynı zamanda sigara firmalarının bu durumu fırsat bilerek esnafın sigaradaki kar marjını da düşürdüğünü söyledi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, seçimi bahane ederek stoklarda bulunan sigaraların yeteri miktarda esnaflara dağıtılmadığını dile getirdi. Palandöken, bu konuyu Rekabet Kurulu'na taşıdıklarını ve sigara firmalarıyla ilgili yaptırımların uygulanması gerektiğini belirtti. Aksi takdirde, sınırlı sigara satışı yapan firmalarla ilgili sigara satmama kararı alacaklarını ifade etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı