Sığınmacı krizi için önemli adım: 700 kişilik özel polis gücü...

Ankara’nın Altındağ ilçesinde Türk vatandaşlarıyla sığınmacılar arasında yaşanan kavga sonrasında 700 kişilik özel polis gücü oluşturuldu.

GÜNDEM 03.09.2021, 11:10
17
Sığınmacı krizi için önemli adım: 700 kişilik özel polis gücü...
T24 yazarı Tolga Şardan, Ankara’nın Altındağ ilçesinde Türk vatandaşlarıyla Suriyeli sığınmacılar arasında yaşanan gerginlik sonrasında bölgede 700 kişilik özel bir polis gücü oluşturulduğuna dair yazı kaleme aldı.
Şardan, “Altındağ’daki olaylar sonrasında harekete geçen Ankara Emniyeti, bölgenin kontrole alınması ve yeni olayların yaşanmasını önlemek amacıyla özel bir güç oluşturdu” ifadelerine yer verdi.
Şardan, konu dair yazısında şu ifadelere yer verdi:
"İlçe sınırları içinde beş yıldan fazla süredir devam eden bu yaşamsal durumu izleyen devletin son olaydan sonra harekete geçmesiyle söz konusu yeni polis gücünün kurulması benimsendi.
Aynı zamanda kendisi de istihbarat kökenli emniyetçi olan becerikli Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, yaklaşık 700 kişiden oluşan özel polis gücünü sadece bölgenin güvenliği için konuşlandırdı.
Ankara Emniyet Müdürü olarak dört yılı geride bırakan Yılmaz’ın daha yeni kurduğu özel polis gücünde, muhtemel olaylara müdahale edecek çevik kuvvet polislerinin yanı sıra istihbarat, terörle mücadele, siber suçlarla mücadele, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, yasa dışı göçle mücadele ve asayiş gibi birimlerden sivil polisler de yer alıyor.
Sivil polisler, Suriyelilerin yaşadığı tüm mahalleleri gözetim ve denetim ablukasına alacak. Kendi görev alanları çerçevesinde görev yapacak. Mesela, istihbaratçılar hangi evde kimin yaşadığını, terör örgütleriyle bağları olup olmadığını terörle mücadele polisleriyle birlikte araştıracak. Mahallelere kimlerin gelip gittiğini takip edecek.
Kaçakçılıkla mücadele polisleri Suriyelilerin organizesinde herhangi bir suç örgütü kurulup kurulmadığını, kaçakçılık ve uyuşturucu satışının yapılıp yapılmadığını izleyecek. Kaçak Suriyelilerin tespit edilmesiyle birlikte sokak suçlarının denetimi sağlanacak.
Ankara Valiliği’nin onayı ile oluşturulan yeni polis gücünün konuşlanması için Altındağ Belediyesi’ne ait özel bir bina tahsis edildi. Bina içinde yeni çalışma düzeni kurulması amacıyla bugünlerde elden geçiriliyor."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı