Sıkışan Rusya, çıkışı İslami bankacılıkta buldu!

Kremlin tarafından alınan karar ile İslami bankacılık sisteminin kurulup yaygınlaştırılması için Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası çalışmalarını başlattı.

GÜNDEM 27.08.2022, 07:55
1
Sıkışan Rusya, çıkışı İslami bankacılıkta buldu!
Ukrayna ile yaşanan savaş sonrası Batı sermayesi ile ilişkileri bozulan Rusya’nın yeni yol arayışında İslami bankacılık öne çıktı. Rusya, İslami bankacılığı ülke geneline yaymayı ve İslam coğrafyasından fon almayı hedefliyor.

Kremlin’in kararı sonrası başlatılan İslami bankacılığın finansal uygulama çerçevesini Rus Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankası ortak çalışırken, yasal çerçeve için ise Duma’da özel bir komite oluşturuldu. İslami bankacılığın pilot uygulaması için Çeçenistan ve Dağıstan bölgeleri seçildi. Bu bölgelerdeki bankaların ise yıl sonuna doğru kurulması planlanıyor.

Pilot uygulamaların ardından İslami bankacılığın sayısı 2023 yılının ortalarına doğru artırılıp yaygınlaştırılacak. Rusya, kurmayı planladığı İslami bankacılık ile Asya, Afrika ve Ortadoğu ülkeleri ile ortak bir finansmanı genişletmek, Rus ekonomisine yeni ticari ve yatırım alanları oluşturmayı amaçlıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı