Silahla geldiler silahla gidecekler

Filistinli kahraman direnişçi, Millî Gazete’ye konuştu. Defalarca İsrail güçleri tarafından yaralanan gazi mücahit kardeşimiz, Batı Şeria’daki direnişi ve Aslanlar Yuvası grubunu gazetemize anlattı.

GÜNDEM 07.11.2022, 07:35 07.11.2022, 12:47
2
Silahla geldiler silahla gidecekler

Güvenlik kaygısı nedeniyle ismini vermediğimiz mücahit, İsrail rejiminin Filistin topraklarını silah yoluyla işgal ettiğini hatırlatarak, Filistin topraklarını Siyonistlerden temizlemenin yolunun da silahlı mücadeleden geçtiğini belirtti. Öte yandan Filistinli direnişçi, “Dişe diş, göze göz, ölüme ölüm!” diyerek hareket ettiklerini de kaydetti.

Şu anki mücadele ile 1. ve 2. intifada arasında çok büyük farklar olduğunu ifade eden Filistinli direnişçi kardeşimiz, “Şu anki intifadanın niteliği işgalci İsrail’i hedef alan silahlı bir özgürlük hareketi... Bu direniş, İsrail’in önünde hiçbir şekilde eğilmeden, bükülmeden ve tavizsiz olarak Filistin topraklarının tamamı özgür oluncaya kadar devam edecek” ifadelerini kullandı.
Kahramanlık destanlarının art arda yazıldığı Filistin topraklarındaki direnişin son süreçteki durağı Batı Şeria oldu. Özellikle Nablus’ta işgalcilere karşı büyük bir mücahede verilirken İsrail güçlerinin zor günler yaşadığı görülüyor. Aslanlar Yuvası isimli direniş grubu etrafında birleşen Batı Şeria halkı, geleceğe dair umut saçıyor. Filistin topraklarının tamamen özgürleşmesinin yakınlaştığı düşünülürken Filistinli kahraman bir direnişçi Millî Gazete’ye özel açıklamalarda bulundu. Batı Şeria’daki direnişi ve Aslanlar Yuvası grubunu konuştuğumuz direnişçi, dikkat çeken ifadeler kullandı.
Güvenlik önlemleri kapsamında ismini vermediğimiz Filistinli direnişçi ile yaptığımız röportaj şu şekilde:
Batı Şeria’da neler oluyor? Bugün yaşanan olayları geçmişteki olaylardan ayıran faktörler nelerdir?
Şu anki mücadele ile 1. ve 2. intifada arasında çok büyük farklar vardır. Şu anki intifadanın niteliği işgalci İsrail’i hedef alan silahlı bir özgürlük hareketi... Bu direniş, İsrail’in önünde hiçbir şekilde eğilmeden, bükülmeden ve tavizsiz olarak Filistin topraklarının tamamı özgür oluncaya kadar devam edecek. Yine şu anki intifada ile daha önceki intifada arasındaki fark, yeni neslin her geçen gün gelişen düşünce yapısı ve bakış açısıdır. Yeni nesil şunu biliyor ki; intifada artık taşlarla değil, silahlarla başarıya ulaşacak. Zafer silah ile elde edilecek. Yeni nesil “Dişe diş, göze göz, ölüme ölüm!” diyerek hareket ediyor.

Batı Şeria’nın geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz?
Şu an Batı Şeria, Gazze’nin 2005 yılında İsrail işgaline karşı gerçekleştirdiği mücadeleyi model almış bir halde. Bu doğrultuda ciddi bir çaba harcanıyor. 2005 yılında Gazze’deki eylemler sonucunda işgalciler büyük kayıplar vermiş ve Gazze direnişi başarıyla sonuçlanmıştı. İşte bu sebeple Batı Şeria, bu direnişi ve metotlarını örnek alıyor. Elbette bunun sonucunda büyük bedeller ödeyeceğiz. Çok ciddi kayıplar ve yaralılar olacaktır. Ama en nihayetinde zaferle sonuçlanan bir direniş olacak inşallah...
Batı Şeria’daki olaylar intifadayı tetikleyebilir mi?
Ben zaten Batı Şeria’da olanların bir intifada niteliği taşıdığını düşünüyorum. Sadece metot olarak geçmişteki intifadalardan farklı bir seyir taşıyor.

İsrail askerleri Batı Şeria’da neden zor günler yaşıyor ve başarılı olamıyor?
Çünkü direniş her yeni gün gelişiyor. Direniş biliyor ki Siyonist işgalciler bütün teknolojik yöntemlerini seferber etmiş durumda ve direnişçileri gözetliyorlar. Bu nedenle direnişçiler, gizlilik esaslı bir yaşam içerisindeler. Mümkün oldukça telefon kullanmıyorlar, yine ulaşım noktasında araba kullanmıyorlar. Sokaklara pek çıkmıyorlar ve seri hareket ediyorlar. Bu ve benzeri taktikler sayesinde işgalciler, şehri ve halkı kontrol edemiyorlar.

Aslanlar Yuvası nedir? Bu direniş grubunu bu denli ön plana çıkaran faktörler nelerdir?
Aslanlar Yuvası, Filistinli gençlerin oluşturduğu bir gruptur. Merkezi Nablus şehridir. Bu grubun mensupları, Filistin halkına yıllardır yapılan zulümleri kabul etmeyen, öldürülen çocuklara, kadınlara yaşlılara ve ardı arkası kesilmeyen tutuklamalara daha fazla dayanamayan Filistinli gençlerdir. Mescid-i Aksa’ya yapılan baskınlara ve zulümlere artık sabredemez hale gelip mücadele meydanında yerlerini alan bu gençler, kendilerini Filistin halkını savunmaya, korumaya ve kurtarmaya adamış özgür ruhlu gençlerdir.

Aslanlar Yuvası, İsrail karşısında nasıl bu kadar başarılı oldu?
Düşmanın dilinden en iyi onunla yaşayan anlar. Filistinliler, Siyonistlerin ne düşündüğünü, nasıl hareket edeceğini, taktiklerini, tuzaklarını ve zayıf noktalarını çok iyi bilmektedir. Bu sebeple de onları nereden vuracağının ve nasıl etkisiz hale getireceğinin çok iyi farkındadır. İşgale karşı silahtan önce aklını kullanan bir gençlikle karşı karşıyayız. Bu nedenle İsrail, direnişçilerle baş edemiyor. Batı Şeria eskisi gibi değil, İsrail artık adım atmadan evvel bin defa düşünmek zorunda...

Batı Şeria’daki olaylar, diğer bölgelere de yayılabilir mi?
Şu anda direniş Batı Şeria’nın tamamında yaygın bir şekilde devam ediyor. Şu anda önemli olan başta İslam ülkeleri olmak üzere bütün dünyaya Batı Şeria’da bir cihad olduğunu, işgalci Siyonistlerin ise düşünüldüğü gibi güçlü olmadığını bilakis zayıf olduğunu duyurabilmektir. Son olarak bilinmeli ki Siyonist işgalciler Filistin’e nasıl silahla girip silah zoruyla topraklarımızı işgal ettiyse aynı şekilde silahlarımız sayesinde gideceklerdir.

9 Ağustos 2022 tarihi Filistin direnişi için büyük bir anlam ifade ediyor. El Aksa Şehitleri Tugayı’nın komutanı İbrahim el Nabulsi’nin şehadete eriştiği bu tarih, bugünlerde tüm dünyanın gözünü çevirdiği “Aslanlar Yuvası” hareketinin de doğuşunu hazırladı. Nabulsi, şehit olmadan önce annesini arayıp kendisi için dua etmesini istemiş ve şu ses kaydını göndermişti: “Şehit olmak üzereyim. Seni çok seviyorum. Benden sonra vatanımıza sahip çıkın. Namusumuz için silahı asla bırakmayın. Şu an kuşatma altındayım ve birazdan şehit olacağım.” 26 yaşındaki direnişçi Nabulsi’nin yere akan kanları, Filistinli direniş grubunu yeşertti.

“Direniş, Batı Şeria’nın tamamında yaygın bir şekilde devam ediyor” diyen Filistinli direnişçi kardeşimiz, şöyle konuştu:
2005 yılında Gazze’deki eylemler sonucunda işgalciler büyük kayıplar vermiş ve Gazze direnişi başarıyla sonuçlanmıştı. İşte bu sebeple Batı Şeria’da bu direnişi ve metotlarını örnek alıyoruz. Elbette bunun sonucunda büyük bedeller ödeyeceğiz. Ama en nihayetinde zaferle sonuçlanan bir direniş olacak inşallah.”

Filistinli direnişçi, Millî Gazete’ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
Düşmanın dilinden en iyi onunla yaşayan anlar. Filistinliler, Siyonistlerin ne düşündüğünü, nasıl hareket edeceğini, taktiklerini, tuzaklarını ve zayıf noktalarını çok iyi bilmektedir. Bu sebeple de onları nereden vuracağının ve nasıl etkisiz hale getireceğinin çok iyi farkındadır. Bu nedenle İsrail, direnişçilerle baş edemiyor. Batı Şeria eskisi gibi değil, İsrail artık adım atmadan evvel bin defa düşünmek zorunda...”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı