Şimdi birlik zamanı Türkiye

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 büyüklüğündeki deprem, üçüncü gününe girerken Türkiye’deki tüm kurumlar çalışmalarını sürdürüyor.

AİLE 08.02.2023, 04:35
1
Şimdi birlik zamanı Türkiye
İHH İnsani Yardım Vakfı, depremden etkilenen bölgelerde AFAD, Kızılay, TSK ve birçok sivil toplum kuruluşu ile koordineli şekilde çalışmalarda bulunuyor. Dün ve bugün İHH tarafından Kilis ve Gaziantep’te afetten etkilenenlere çorba ve kumanya paketleri ulaştırıldı. Kilis’te yapılan dağıtımlara jandarma ekipleri ve çeşitli STK’lar da destek verdi. İHH İnsani Yardım Vakfı, depremin hemen ardından acil yardım çalışmaları başlattı. Çalışmaların ilk gününde 20 bin kişiye çorba ve 2 bin 500 kişilik acil yardım kumanyası dağıtıldı.
İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Sekretaryası Nurullah Polat, “Afetin ikinci gününde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Buradan çorba üretimine devam ediyoruz. Depremin ilk günü 20 binden fazla sıcak yemek ulaştırdık. İkinci günde tam kapasite çalışıp 50 binden fazla kişiye sıcak yemek ulaştıracağız. Tüm kurumlarımız seferber olmuş vaziyette. Burada destekleriniz bizim için çok önemli” dedi.
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından deprem bölgelerinde acil ihtiyaç duyulan malzemeler şu şekilde sıralandı: Battaniye, çadır, ekmek, su, yağmurluk, mat, elektrikli ısıtıcı, konserve hazır gıda, soğuk sandviç, meyve suyu, ışıldak, bebek bezi, hijyen malzemeleri, mont, bot, enerji verici gıdalar, (çikolata, kek gibi) depremin yaşandığı illerde şu anda on binlerce insan acil yardıma ihtiyaç duyuyor.
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın deprem bölgelerinde yaptığı yardım çalışmalarına destek olmak isteyen bağışçılar DEPREM yazıp 3072’ye SMS göndererek 10 TL destekte bulunulabiliyor. Daha yüksek tutarlarda bağış yapmak isteyenler ise, İHH’nın internet sitesi üzerinden ya da banka hesaplarına açıklama kısmına “TÜRKİYE DEPREM” yazarak çalışmalara destek olabiliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı