‘Şimşek’ sözleri sonrası Özgür Demirtaş: İş bilenlerden bahsediyorum

Adeta patlayan dolar TL kuru sonrası ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, 'durum vahim, Mehmet Şimşek'e yardım etmeliyiz' demişti. Bu sözleri yanlış anlaşılan Demirtaş bir açıklamada bulundu.

GÜNDEM 08.06.2023, 00:25
7
‘Şimşek’ sözleri sonrası Özgür Demirtaş: İş bilenlerden bahsediyorum
Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş artan dolar TL kuru sonrası akşam üstü Twitter hesabından ‘durum vahim, Mehmet Şimşek’e yardım etmeliyiz’ içerikli bir çağrıda bulundu.
Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın bu paylaşımı sosyal medya epeyce konuşulurken tartışmaları da beraberinde getirdi. Eleştirilerin odağında olan ekonomist Demirtaş, yaptığı paylaşıma açıklık getirdi. 

Gelen eleştiriler karşısında Özgür Demirtaş, “Çok eleştiri gelmiş. Haklısınız! Ben eksik anlatmışım.” dedi. Demirtaş paylaşımına “Yardım etmeliyiz derken elbette fakir-fukara veya orta direk halktan bahsetmiyorum. Onlar daha ne yapabilir ki? Ben uzmanlardan teknokratlardan, iş bilenlerden bahsediyorum. Eksik anlatmışım.” ifadeleriyle devam etti.

Özgür Demirtaş’tan Mehmet Şimşek çağrısı: Durum vahim yardım etmeliyiz 

Cumhuriyet Gazetesi de Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın söz konusu Mehmet Şimşek’e paylaşımına gelen eleştirileri içeren bir haber yaptı. Demirtaş, “'Hepimiz Mehmet Şimşek'e yardım etmeliyiz' diyen Özgür Demirtaş'a tepki yağıyor: Beşli çete yardım etsin!” başlıklı habere Twitter hesabından tepki gösterdi. 

Cumhuriyet’in söz konusu paylaşımının altına tepkisi yazan Demirtaş, “Cumhuriyet Gazetesi: size teessüf ederim. Yazdığıma böyle bir başlığı nasıl atarsınız? Neden beni aramadan veya ne dediğimi anlamadan böyle bir twit attınız? Beni çok üzdünüz.” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı