Sinagog saldırganına bir müebbet daha

ABD'nin California eyaletinde sinagoga düzenlediği saldırıda yaşlı bir kadını öldürmek suçlarından müebbet hapis cezası alan k John T. Earnest, federal mahkeme yine müebbet verdi.

DÜNYA 29.12.2021, 05:30
12
Sinagog saldırganına bir müebbet daha
San Diego şehrinde Yahudilerin Hamursuz Bayramı'nda gerçekleştirdiği ölümcül saldırı nedeniyle ekim ayında California eyalet mahkemesi tarafından ömür boyu hapse mahkum edilen 22 yaşındaki hemşirelik okulu öğrencisi John T. Earnest, federal mahkeme tarafından ikinci defa müebbet hapisle cezalandırıldı.
Adalet Bakanlığı'nın internet sayfasında yer alan bilgilendirmede, Başsavcı Merrick B. Garland'ın, “Bu sanığın korkunç suçu, milletimizin temel ilkelerine bir saldırıydı. Adalet Bakanlığı, yasa dışı nefret eylemleriyle yüzleşme ve nefret kaynaklı şiddetin faillerini sorumlu tutma taahhüdünde kararlıdır.” ifadesine yer verildi.
Bilgilendirmenin devamında, "Yahudi ve Müslüman topluluk üyelerine karşı iğrenç ve anlamsız şiddet eylemlerini gerçekleştiren bu sanık, en temel Amerikan idealimizi ihlal etti. Tüm insanlar eşit yaratılmıştır. Adalet Bakanlığı, önyargı kaynaklı şiddeti agresif bir şekilde kovuşturmaya kararlıdır" denildi.
Ne olmuştu?
Earnest, 27 Nisan 2019'da Chabad of Poway Sinagoguna düzenlediği saldırının hemen ardından 911 acil yardım hattını aramış, "Bütün beyazları yok etmeye çalışan Yahudilere karşı ulusumuzu savunuyorum" demişti.
Saldırgan, temmuzdaki duruşmada California'daki Dar-ul-Arqam Mosque Camisine kundaklama girişiminde bulunduğunu da itiraf etmişti.
Beyaz üstünlüğüne inanan saldırganın ayrıca, sinagog saldırısından kısa bir süre önce, Yeni Zelanda'da iki ayrı camide namaz kılan 51 Müslüman'ı öldürüp 49'unu yaralayan Brenton Tarrant isimli teröristin de hayranı olduğu ortaya çıkmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı