"Sinan Ateş ailesinden Kılıçdaroğlu'na cinayeti çözme kredisi..."

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinin yankıları sürüyor. Ateş ailesinin cinayetin aydınlatılması konusundaki çabaları sürüyor.

GÜNDEM 28.03.2023, 11:45
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinin karanlık noktaları henüz aydınlatılmış değil.
T24 yazarı Candan Yıldız Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etmesini köşesine taşıdı.
Sinan Ateş'in eşinin ziyaretini "Ateş ailesi Kılıçdaroğlu'na kredi verdi" diyerek cinayetin Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı olması sonrasında aydınlatılacağına işaret eden Yıldız, "Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sinan Ateş'in öğretmen eşi Ayşe Ateş'i CHP Genel Merkezi'nde ağırlaması, "Allah bana ömür verdiği sürece, onu yanı başımdan ayırmayacağım" sözü, Sinan Ateş'in temsil ettiği çevrelerin cinayetin aydınlatılması konusunda CHP'ye kredi verdiğini gösteriyor" dedi.
Ayrıca Sinan Ateş cinayeti sonrasında ismi geçen Olcay Kılavuz gibi isimlerin MHP listelerinde yer alıp almayacağının da merak konusu olduğunu ifade eden Yıldız, "Cinayet soruşturması devam ederken MHP'nin aday listelerinde hangi isimlerin olacağı tabii de merak ediliyor. Zira cinayet sonrası pek çok isim çeşitli gerekçelerle radara girmişti. Mesela Olcay Kılavuz yeniden aday gösterilecek mi?  Göreceğiz..." diye yazdı.
İşte Candan Yıldız'ın yazısı şu şekilde:
"Ayşe Ateş'in Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyareti, Sinan Ateş'in temsil ettiği çevrelerin cinayetin aydınlatılması konusunda CHP'ye kredi verdiğini gösteriyor Eski Ülkü Ocakları Başkanı, akademisyen Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili sessizlik dikkat çekici. 
Başkent Ankara'nın merkezi Çukurambar'da tetikçilerin işlediği cinayetin siyasi ayağını ilişkin iddialar siyasetin dehlizlerinde unutturulmak isteniyor gibi... 
Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sinan Ateş'in öğretmen eşi Ayşe Ateş'i CHP Genel Merkezi'nde ağırlaması, "Allah bana ömür verdiği sürece, onu yanı başımdan ayırmayacağım" sözü, Sinan Ateş'in temsil ettiği çevrelerin cinayetin aydınlatılması konusunda CHP'ye kredi verdiğini gösteriyor. 
Sinan Ateş cephesi de Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda cinayetin çözülebileceğini düşünüyor. 
Ayşe Ateş, Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Merkezi'nde ziyaret etmişti (23 Mart 2023)Kılıçdaroğlu'na kredi verildiğine ilişkin benim de duyumlarım var. MHP'ye muhalif Ülkücüler, mesela Milli Yol Partisi gibi gelenekten gelen ideolojik yapılar Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına en azından karşı olmadıklarını gösterdiler.
Her ne kadar Ayşe Ateş'e hem İyi Parti'den hem de CHP'den adaylık teklifleri gelse de, Ayşe Ateş "Meclis'te Sinan Ateş'in fotoğrafını taşımak önemli" gibi gerekçelerle ikna edilmeye çalışılsa da açıklamalardan Ateş ailesinin cinayet konusunda daha aktif bir pozisyon almak istemediği anlaşılıyor. Siyasi iklimin değişmesini bekliyorlar gibi. O nedenle takvimler sanki 14 Mayıs'a bağlanmış gibi. 
Hatırlayanlar olacaktır. Sinan Ateş'in dayısı ile konuştuğumda bana "Ateş’in kırkının çıkmasını, verilen sözlerin tutulmasını beklediklerini, eğer sözler tutulmazsa Türkiye'nin dört bir köşesinden kendilerini bekleyen dostların konuşmaya başlayacağını" söylemişti. 
Bu olmadı, zira Türkiye'yi, toplumu, siyaseti sarsan 6 Şubat depremi yaşandı. Şimdi yeni takvim 14 Mayıs gibi duruyor.  
Sinan Ateş öldürülmeden önce tehdit edildiği yönünde bilgileri etrafıyla, güvendiği isimlerle paylaşmış. Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında şu ana kadar 21 kişi tutuklu.
Ankara'da konuştuğum bazı isimler mevcut soruşturma savcısının baskı altında olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu da benzer bir şey söylemişti.
Soruşturma durdu, genişlemiyor, derinleştirilmiyor algısı var. Diğer yandan da Ateş ailesinin avukatı soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü yönünde kendilerine bilgi verildiğini, soruşturmanın devam etmesi nedeniyle iddianamenin yazılmadığını, gizlilik kararının halen sürdüğü için dosyayı göremediklerini söyledi. 
Soruşturma, eski Ülkü Ocakları Başkanı, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un en yakınındaki isimlerden olan, Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticisi,  tetikçi Eray Özyağcı'ya kaçması için lojistik destek verdiği iddia edilen, Olcay Kılavuz'un Ankara'da kullandığı eve sığınan, üç kez gözaltına alınıp, üçüncüsünde tutuklanan Tolgahan Demirbaş'a uzandıktan sonra ilerleyemedi. Oraya takıldı. Kamuoyuna yansıyan başka gözaltı olayı da olmadı. 
Cinayet soruşturması devam ederken MHP'nin aday listelerinde hangi isimlerin olacağı tabii de merak ediliyor. Zira cinayet sonrası pek çok isim çeşitli gerekçelerle radara girmişti. Mesela Olcay Kılavuz yeniden aday gösterilecek mi?  Göreceğiz..."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı