Sinan Ateş dosyasında ilginç mesaj: Öldürme Ankara'dan haber gelecek!

Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında adı geçen Ali K.’nın telefonuna, “Doğukan’ı bulursan öldürme, Ankara’dan bir haber gelecek” mesajı geldiği ortaya çıktı.

GÜNDEM 13.01.2023, 21:25
1
Sinan Ateş dosyasında ilginç mesaj: Öldürme Ankara'dan haber gelecek!
Eski  Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Doç. Dr.  Sinan Ateş, geçen yıl 30 Aralık günü  Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında adı geçen Ali K.’nın telefonuna, “Doğukan’ı bulursan öldürme, Ankara’dan bir haber gelecek” mesajı geldiği ortaya çıktı. Mesajın yurtdışı numarasından gönderildiği iddia edildi.
Artı Gerçek’ten Dinçer Gökçe’nin haberindeki bilgilere göre Sinan Ateş cinayeti soruşturması ve Ateş’i öldürdüğü iddia edilen grubun 11 Ekim’de Kocaeli’nde düzenledikleri restoran baskını ile ilgili yapılan soruşturmada yeni gelişmeler yaşandı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nde, Sinan Ateş cinayeti kapsamında sorgulanan Dodo lakaplı Doğukan Çep, Darıca’daki silahlı saldırıya ilişkin de ayrıntılı bilgi verdi.

Çep'in ifadesine göre, Kocaeli Gebze’de tahta palet üretimi yapan Enes Eroğlu ile Ali Tosun arasında, 15 milyon lirayı bulan naylon fatura nedeniyle ile husumet oluştu. Bu süreçte kendisine ulaşıldığını anlatan Çep, ifadesinde, “Ali Tosun’u vurmaya karar verdik” dedi.
Yapılan planlama sonrası 11 Ekim akşamı, Sinan Ateş cinayetinin tetikçisi Eray Özyağcı’nın kullandığı araçla restoranın önüne giden Çep ve beraberindekiler, Ali Tosun’a ait Çipari Balık Restoranına silahlı baskın düzenledi. Çep, Ali Tosun’un olduğunu düşündüğü masaya yönelik 4-5 el silah sıktı. Masada bulunan Nurgül Ş., Gülay Ö. ile Ramazan Ç. yaralandı. Çep ve beraberindekiler, Özyağcı’nın kullandığı araca binerek olay yerinden uzaklaştı.
Doğukan Çep, emniyet ifadesinde olaydan sonra Abdulkadir Gündoğdu’nun Tuzla Aydınlı’daki ofisine gittiklerini söyledi. Çep’in verdiği bu ifade sonrası Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro ekipleri harekete geçti. Soruşturma kapsamında Enes Eroğlu, Abdulkadir Gündoğdu ile Eroğlu’nun arkadaşı Ali K. gözaltına alındı.

Doğukan Çep’e ilişkin dikkat çeken mesaj trafiği de bu üç kişinin gözaltına alınması sonrası cep telefonlarında yapılan inceleme sonrası ortaya çıktı. Sorgu zabıtlarına göre, Ali K., şarjının bittiğini söyleyen Abdulkadir Gündoğdu’na cep telefonunu verdi. Ali K.’nın iddiasına göre, Gündoğdu; kendisi ve Eroğlu’nun bulunduğu yerden biraz uzaklaşarak 2-3 dakikalık bir telefon görüşmesi yaptı. Bu görüşmeden sonra Gündoğdu, Ali K.’ya telefonunu iade etti.
Bu görüşmeden 1-2 gün sonra, Ali K.’ya, Gündoğdu’nun görüştüğü yurtdışı numarası üzerinden birkaç WhatsApp mesajı geldi. Ali K.’ya gelen mesajlarda Doğukan Çep’e ait kimlik bilgileri ve fotoğraflarının yanı sıra birkaç da metin yer aldı. Metin olarak gelen mesajların birinde “… Ankara’dan bir haber gelecek. Bulursan öldürme. 1 saat sorgudan sonra senin olsun. ‘Dilesin bizden ne dilerse’ diyor arkadaşlar” ifadesi yer aldı.
İfadelere göre Ali K., söz konusu mesajları hem Gündoğdu’ya hem de Eroğlu’na gönderdi. Eroğlu, cep telefonunda yapılan incelemede çıkan mesajlara ilişkin “Bu mesajları bana Ali K. gönderdi. Mesaj içeriğindeki bilgileri kimden aldığını bilmiyorum” dedi. İfadeye göre, Eroğlu ile Ali K. arasındaki mesajlaşma 4 Ocak günü saat 23.29’da gerçekleşti. Doğukan Çep ise 5 Ocak günü akşam saatlerinde Poyrazköy’de yakalandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı