Sinan Ateş sonrası yasak kalktı: Bahçeli ve ülkücüler hakkında her şey

Yerel mahkemenin Sabahattin Önkibar’ın yazdığı “Devlet Bahçeli ve “Ülkücüler Hakkında Her Şey” kitabı için verdiği karar Yargıtay tarafından bozuldu.

GÜNDEM 03.02.2023, 17:25
2
Sinan Ateş sonrası yasak kalktı: Bahçeli ve ülkücüler hakkında her şey
Gazeteci Sabahattin Önkibar’ın yıllar önce toplatma kararı alınan “Ülkücüler Hakkında Her Şey” kitabı hakkında verilen karar bozuldu.
2017 yılında, Kırmızı Kedi Yayınları’ndan çıkan Yazar Sabahattin Önkibar’ın “ Devlet Bahçeli ve Ülkücüler Hakkında Her Şey” kitabına o yıllarda toplatma kararı verilmişti. Cumhuriyet gazetesinde ye alan habere göre Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, Sabahattin Önkibar’ın kitabı hakkında yerel mahkemenin toplatma kararını “ifade özgürlüğü” vurgusuyla bozuldu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi anlatan kitapla ilgili olarak Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, şu tespitleri yaptı:
Haberde ayrıca geçtiğimiz haftalarda Ankara’da suikasta uğrayan Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in ölümü sonrası böyle bir karar alınmasının altı çizildi.
Haberde şu ifadelere yer verildi :
“Eleştirilerin hedefinde olan ve siyasi kimliği bulunan siyasi parti genel başkanının makul eleştiri sınırları daha geniş kabul edilmelidir. (...) Yaptığı işin doğası gereği haber kaynağını açıklamaya zorlanamayacak olan davalı gazeteci-yazarın, doğrudan tanık olduğu olaylar ile dava dışı kişilerden veya açık kaynaklardan aldığı bilgilere göre yazdığını kitapta ifade etmiş olması ve tespit, yorum ve değerlendirmelerinde kesin bir dil kullanmaktan kaçınması göz önünde bulundurulmalıdır. (...) Dava konusu kitapta; davacının geçmişten bugüne siyasi hayatı ile ilgili kişilik değerleri hedef alınmaksızın ve rahatsız edici bir üslup kullanılmaksızın yazıldığı anlaşılmaktadır.”
Yazar Sabahattin Önkibar’ın “Devlet Bahçeli ve Ülkücüler Hakkında Her Şey” kitabı hakkında altı yıl önce verilen toplatma kararı kaldırıldı. Kararın, Sinan Ateş cinayeti sonrasında alınması dikkat çekti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı