Sinan Oğan bombası! Kararı 17’yi beklemeden 'sürpriz' diyerek paylaştı

Son dakika... Sinan Oğan 28 Mayıs'taki ikinci tur cumhurbaşkanı seçimlerindeki tutumunu bugün saat 17.00'da açıklayacak. Cumhur İttifakından Mustafa Destici Oğan'ı beklemeden bir iddia ortaya attı...

GÜNDEM 22.05.2023, 15:30
1
Sinan Oğan bombası! Kararı 17’yi beklemeden 'sürpriz' diyerek paylaştı
14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı Seçimi'nde yüzde 5.28'lik oya ulaşan Sinan Oğan'ın 28 Mayıs'taki cumhurbaşkanı ikinci tur seçiminde tutumunun ne olacağına gözler kararına çevrilirken TGRT Haber’de konuşan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Sinan Oğan'ın ne yönde karar verebileceğini 'bir sürpriz olmazsa' sözleriyle açıkladı. Destici, “Kuvvetle muhtemel bir sürpriz olmazsa Sinan Oğan saat 17.00'de Erdoğan'a desteğini açıklayacak...” iddiasında bulundu.
Cumhurbaşkanı seçimi ikinci turunda geri sayım başladı. 28 Mayıs'ta Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifako Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak. 
 İkinci turun kilit ismi olarak nitelenen Sinan Oğan’ın hangi ittifaktan yana tutum sergileyeceği merak ediliyor. Sinan Oğan kararını bugün 17.00'da açıklayacağını duyurmuştu.
Son dakika: Ümit Özdağ ve AK Parti'den Kurtulmuş görüşmesi sona erdi
Sinan Oğan'ın karar açıklamasını beklerken, Cumhur İttifakı bileşenlerinden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, TGRT Haber'de  açıklamalarda bulundu.
Sinan Oğan'ın bu süreçte müstakil davrandığını kaydeden Mustafa Destici, “Cumhurbaşkanımız ile görüşme yaptı. Aynı camianın insanlarıyız. Geldiğimiz noktada öne 4 maddeyi öne sürdüler. Ben bu öne sürdüğünüz maddeleri zaten Millet İttifakı yapıyor, dedim. Oğan maddeler konusunda ikna olmuş gibi gözüküyor. Oğan'ın 4 maddesinin aksine hareket eden 7'li masadır. Geriye sığınmacılar kalıyor.” dedi.
Oğan'ın tercihini Cumhur'dan yana kullanacağını iddia eden Destici, şöyle konuştu:
“Sinan Bey'in açıklaması olumlu olacak. Yani bir kere kesinlikle Kılıçdaroğlu'nu desteklemeyecek, böyle bir şey yok. Ama kuvvetle muhtemel bir sürpriz olmazsa Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini saat 17'de açıklayacak. Ümit Özdağ'ın Sinan Oğan'a nötr kalması konusunda tavsiyelerde bulunduğu söyleniyor. Oğan'ın Erdoğan ile görüştükten sonra bu kararı aldığını bana söylediler. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş Ümit Özdağ ile görüşecek. Bugün yapılacak görüşme belirleyici olacak.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı