Sinan Oğan'a oy verenler ikinci turda kimi tercih edecek?

Araştırmacı Bekir Ağırdır, 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

GÜNDEM 21.05.2023, 13:30
1
Sinan Oğan'a oy verenler ikinci turda kimi tercih edecek?
KONDA Araştırma şirketinin yöneticisi Bekir Ağırdır, 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri öncesinde açıklamalarda bulundu.
Gazete Oksijen’den İlke Gürsoy’a konuşan Ağırdır, Sinan Oğan'a oy verenlerin ikinci turdaki tercihleriyle ilgili "Bu insanların bir kısmı Erdoğan’a, bir kısmı muhalefete geçecektir. Sinan Bey’in 'Ben şurayı desteklerim' demesinden ibaret değildir hikâye" diye konuştu.
"Seçim bitmedi, sürüyor. Kimse bunun farkında değil gibi" diye Ağırdır, “Kemal Bey’e destek vermesi muhalif seçmende duygu tetikleyici unsurlardan biri olur, umudu diriltir. Vermezse moral bozukluğu sürer. Oy bakımından ise Sinan Oğan’a oy veren 2 milyon 800 bin oyun tümü Kemal Bey’e ya da Tayyip Erdoğan’a gitmez çünkü o oylar tek başına milliyetçilik üzerinden açıklanamaz. O bir kızgınlık, iki tarafa da yönelik. Bu insanların bir kısmı Erdoğan’a, bir kısmı muhalefete geçecektir. Sinan Bey’in 'Ben şurayı desteklerim' demesinden ibaret değildir hikâye” ifadelerini kullandı.
Sinan Oğan, seçimlerde 5.17'lik oy oranıyla dikkat çekmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı