Sincan OSB vatandaşın arazisine 153 TL fiyat verdi!

Sincan OSB'nin genişleme çalışması vatandaşı mağdur ediyor. Sincan OSB, arazi sahiplerinin iddialarına göre vatandaşın arazisine 153 TL fiyat verdi.

EKONOMİ 14.09.2022, 12:55
3
Sincan OSB vatandaşın arazisine 153 TL fiyat verdi!
Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) genişlemesi için verilen karar doğrultusunda sanayi bölgesi etrafında bulunan araziler satın alınmaya başlandı. Düşük ücretlerin teklif edilmesine arazi sahipleri tepki gösterdi. Arazi sahiplerine teklif edilen metrekareye 153 liraya itiraz ederek rakamların çok düşük olduğunu iddia ettiler.Sincan OSB, arazi sahiplerinin iddialarına göre emsal arazilere ve güncel piyasaya göre çok düşük tekliflerde bulundu. Bilirkişilerin sunduğu tekliflere itiraz etmek için başvuran arazi sahipleri bir yıldır mahkeme ile uğraştıklarını ve teklif edilen paranın da her geçen gün eridiğini iddia ederek, “Sadece haklarımızı istiyoruz. Fazla para istemiyoruz” dedi.
Yeni Cimşit Mahallesi'nde arazi sahibi olan ve aynı zamanda 10 bin dönümlük arazinin belli bir kısmında yaşayan aileleri temsilen sözcü olarak seçilen Fatih Akkaya yaşanan olaylar ile ilgili ‘sadece hakkımızı talep ediyoruz’ diyerek şu sözleri kaydetti: “Sunulan rakamların çok komik olduğunu söylememize rağmen ‘Burası bir şekilde alınacak. Vermezseniz mahkeme yoluyla alacağız' dediler. Nitekim mahkemeye gidildi. OSB'nin bize teklif ettiği rakama karşılık biz burayı satmayı düşünmüyoruz. Buraların yerine bize hissemiz oranında hakkımız neyse onu verin. Herhangi bir yerden imar geçince öyle oluyor dediğimizde ise, ‘Hayır, burayı kendi üyelerimize satacağız' dediler. Bilirkişi geçen yılın rayiç bedelleri üzerinden hesaplamalar yaptı. Arazinin fiyatı hesaplanırken TMO’nun açıkladığı buğday fiyatı baz alındı. Ayrıca yapılar hesaplanırken de yine Resmi Gazete'de yayımlanan yapı birim maliyeti rakamlarını baz alarak bize bazı teklifler yapıldı. Bu rakamlar buğdayın ton fiyatı 2 bin 250 lirayayken hesaplandı. Üzerinde ki yapılarımız da 3A sınıfına sokuldu. 3A sınıfında ki yapıların metrekare birim fiyatı bin 360 liraydı. Geçen sene açılan mahkemeler hala devam ettiği için biz bu rakamları da alamadık. O yüzden bu rakamlar hayat pahalılığı ve enflasyon ile birlikte eridi. Buğdayın ton fiyatı 2 bin 250 liradan 7 bin liraya çıktı ama OSB hala bize arazi için 153 lira teklif ediliyor. Yapı birim maliyeti de bin 360 liradan 3 bin 200 liraya çıktı. Biz sadece arazimizin değerini istiyoruz. Hisselerimiz oranında bize buradan yer verilsin ya da genişleme alanı dışında kalan neresi varsa satın alınsın bize verilsin.”
2011 yılında emekli olup, bu araziyi satın aldığını belirten Hayrettin Yavuz, “Burayı, hem toprakla uğraşmak hem de hoş vakit geçirmek ve emekliliğimin tadını çıkarmak için satın almıştım. Aldıktan belli bir süre sonra kamulaştırma olayı çıktı. Kamu yararına bir yapı yapılacak diye düşündük. Devletin kestiği parmak acımaz diye düşünerek tamam dedik. Ama akabinde bilirkişi geldi ve bize çok gülünç bir rakam teklif etti. Bu adalet nerede bize yazık değil mi? Ben şunu anlamıyorum bu sistem fakirden alıp zengine mi veriyor?” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı