Sırada benzin fiyatı... Akaryakıt fiyatlarına bir sağlam indirim daha

Önce motorin şimdi benzin fiyatı... Akaryakıtta büyük bir indirim daha geliyor. Motorinin litre fiyatı sonrası bu gece benzinin litre fiyatı için de sağlam indirim geliyor. İşte akaryakıtta indirim...

EKONOMİ 26.07.2022, 01:35
8
Sırada benzin fiyatı... Akaryakıt fiyatlarına bir sağlam indirim daha
Akaryakıt fiyatları için bir gece yarısı daha indirim geliyor… Motorinin (dizel) litre fiyatı için 26 Temmuz Salı gece yarısından itibaren 92 kuruş düştü. Motorine gelen indirim sonrası İstanbul motorin fiyatı 24 lira 53 kuruş olurken Ankara’da motorin fiyatı 24,62 TL, Adana motorin fiyatı 24,79 TL, İzmir motorin fiyatı ise 24,62 TL’de satılmaya başlandı. Sırada benzin için indirim var. Benzin fiyatı bu gece yarısından itibaren indirimle düşecek. İşte benzinin litre fiyatı için gelmesini beklenen indirim miktarı...
Akaryakıt fiyatları brent petrol fiyatı ve dolar kuru üzerinden yaşanan dalgalanma iniş ve çıkışla değişiklik görüyor. Benzin fiyatı başta olmak üzere motorin (dizel) fiyatı ve LPG (otogaz) fiyatı zam veya indirim görüyor.
Son olarak akaryakıtta indirim salı gecesi itibariyle motorinin litre fiyatına 92 kuruş indirimle gelerek gerçekleşti. Motorin fiyatı il il değişiyor. Büyükşehirlerde akaryakıt fiyatları birbirine yakın seyrederken Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde il il güncel akaryakıt fiyatları bir tık daha fazla oluyor.
Motorin indirimi sonrası bir indirimde benzin fiyatları için geliyor. Son dönemde benzin indirimi söz konusu oluyor. Akaryakıt sektörü kaynakları, 27 Temmuz 2022 Çarşamba gece yarısından itibaren benzin fiyatı için 80-90 kuruş seviyelerinde bir indirim beklendiğini bildirdi.
Benzinin litre fiyatı için gelecek indirim akaryakıt pompa satış fiyatlarına yansıyacak.
Benzin fiyatı için gelecek kesin indirim miktarı gece yarısında önce kesinlik kazanacak. Benzinin litre fiyatı için 90 kuruş indirim gelmesi halinde İstanbul’da benzin fiyatı (TP benzinin litre fiyatı) 
 21 lira 81 kuruştan satılacak. Ankara’da ise benzin fiyatı 21,93 TL olacak. İzmir benzinin bir litre fiyatı 21,94 TL’ye düşmüş olacak.
Akaryakıt fiyatları indirim ve zamlar ile değişkenlik gösterirken akaryakıtta fiyatların nasıl hesaplandığı da merak konusu oluyor. Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar fiyatında değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Akaryakıtta söz konusu bu hesaplanma sonucunda akaryakıt dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.
EPDK'nın akaryakıt fiyatlarındaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıt fiyatı değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı