Şirketler artık yatırım yapmadan enerji tasarrufu yapabiliyor

Bakanlık onaylı enerji danışmanlığı şirketi Winergy Technologies de ödeme formatı EPS'le enerji etüdü yaparak şirketlerin harcama yapmadan enerjiden tasarruf etmesinin önünü açıyor.

EKONOMİ 25.05.2023, 22:25
1
Şirketler artık yatırım yapmadan enerji tasarrufu yapabiliyor
Rusya ve Ukrayna savaşıyla ortaya çıkan enerji krizi, enerji güvenliğine ilişkin global çapta alarm verilmesine yol açarken, enerji verimliliğine dair projelere yatırımların da önünü açıyor. Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) açıkladığı son verilere göre, bina ve altyapı yenileme gibi enerji verimliliğine yönelik küresel çapta yapılan yatırımların 2022’de bir önceki yıla kıyasla %16 artarak 560 milyar dolar değerine ulaştığı görülüyor. Öyle ki akıllı bir enerji yönetimi sistemi, kuruluşların yükselen fiyatlara karşın maliyetlerini azaltmasını sağlarken, karbon ayak izini düşürerek çevreye duyarlı ve sürdürülebilir politikalar hayata geçirmelerine aracılık ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından onay verilen ve 3 yetkilendirmesi bulunan ülkemizdeki 4 enerji verimliliği danışmanlık şirketinden biri olan Winergy Technologies de Enerji Performans Sözleşmesi (EPS) mekanizmasıyla kurumların enerji yatırımlarındaki alışılagelmiş sistemi tersine çevirerek verimliliği ve kârlılığı en üst seviyeye çıkarıyor.
 Enerji tasarrufu yatırımını üstleniyor
 Enerji verimliliğinin şirketler için önemine dikkat çeken Winergy Technologies Kurucu Ortağı Mehmet Ali Ünal, sistemleri hakkında şu bilgileri paylaştı: “İklim değişikliğinin etkilerinin her geçen gün artmasının yanı sıra, geçtiğimiz yıldan bu yana süregelen enerji krizi, işletmeleri akıllı enerji yönetimine yatırım yapmaya yönlendirdi. Biz de enerji verimliliği kazanılması ya da yenilenebilir enerji projelerinin ilk yatırım maliyetlerinin ileriki yıllarda elde edilecek tasarruflarla geri ödenmesine dayalı bir finansman mekanizması olan EPS formatıyla verimlilik artırıcı projeler geliştiriyor, şirketlerin maliyetlerini en aza indiriyoruz. Bu ödeme sistemiyle kurumların enerjiden para harcamadan tasarruf etmelerini sağlıyoruz. Onların adına yatırımı biz yapıyor ve enerji tasarrufundan yalnızca yatırım bedeli alıyoruz. Verimlilik Artırıcı Proje (VAP) ile de kurumların hibe ve teşviklerden yararlanmalarını sağlıyoruz. Alanında deneyimli profesyonel ekibimizle birlikte geliştirdiğimiz mühendislik çözümlerimiz sayesinde yüksek boyutta enerji tüketilen tesis ya da binaları enerji ve çevre politikalarına uyumlu hale getiriyoruz.”

 İşletme binaları küresel enerji tüketiminin %40’ından sorumlu
 Yalnızca Avrupa Birliği’ndeki binaların küresel enerji tüketiminin %40’ından ve karbon emisyonlarının da %33’ünden sorumluğu olduğunu hatırlatan Mehmet Ali Ünal, “Afyon, Ankara, Antalya, Balıkesir, Gaziantep; Kastamonu ve Samsun’daki ofislerimizle tüm Türkiye’ye  hizmet veriyoruz. Teknolojik enerji ölçüm cihazları ve enerji analiz simülasyonuyla binaların 110’dan fazla verisini analiz edip enerji tüketimindeki problemleri tespit ediyoruz. Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı tarafından bina ve sanayi tesisleri için enerji verimliliğine yönelik etüt, proje ve danışmanlık hizmetleri kapsamında yetkilendirilmiş bir danışmanlık şirketi olarak, enerji tüketimi sorunlarına en verimli, doğru ve bütüncül bir yaklaşımla üst düzey çözümler sunuyoruz. Çevre kirliliğinin önlenmesi, ekipman performanslarının iyileştirilmesi, yatırımların finanse edilebilmesi, hizmet kalitesinin artırılması ve sürdürülebilirlik kapsamında kurumlar adına enerji yönetimi ve verimlilik çalışmaları gerçekleştiriyoruz” dedi.
 “Bireysel enerji tüketiminin azaltılması için de çalışmalar yapıyoruz”
 Winergy Technologies Kurucu Ortağı Mehmet Ali Ünal, enerji verimliliğinde bireysel tasarrufun önemine de dikkat çekerek, “Bireysel enerji tüketiminin azaltılması için de çalışmalarımız var. Çünkü sürdürülebilir bir gelecek ve yaşanabilir bir dünya için farkındalık bireyde başlıyor. Ülkemizin en genç elektrik satış şirketi kurucularından biri olarak, sanayi ve teknoloji girişimcisi unvanımla bu doğrultuda projeler geliştiriyorum.  Hem iş dünyasının hem de kişilerin bu konuda harekete geçmesi için eğitim alarak yetkinlik kazanmasının kritik bir rol oynadığına inanıyorum. Enerji ve yenilenebilir enerji sektöründe yeni girimlerde bulunarak sektörde faaliyet göstermeye devam ediyoruz. Eğitim yetkisine sahip sayılı şirketlerden biri olarak, Enerji Yöneticiliği Sertifikalandırma Eğitimi ile sektörümüze donanımlı bireyler kazandırıyoruz. Şirketimiz enerji verimliliği danışmanlığı alanında en fazla kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş yapan şirkettir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı