Sivas'ta Şehir Müzesi'ne büyük ilgi! Sivaslıları bile şaşırtan eseler

Tüm dünyada büyük ilgi gören Sivas'ın kimliği, geçmişi, geleneği, örf ve adeti, sanatı ve zanaatını ön plana çıkaran Sivas Şehir Müzesi büyük ilgi görüyor.

KÜLTÜR SANAT 21.09.2021, 01:20
24
Sivas'ta Şehir Müzesi'ne büyük ilgi! Sivaslıları bile şaşırtan eseler
Sivas Şehir Müzesi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösteriyor.
Benzerine az rastlanır nitelikte olan müze Sivas'ın kimliği, geçmişi, geleneği, örf ve adeti, sanatı ve zanaatını ön plana çıkarıyor.
Sivas şehrinin özeti olarak Sivas Valiliği öncülüğünde açılan Sivas Şehir Müzesi şehir içi ve şehir dışından gelen ziyaretçilerinde ilgi odağı.
 Müze içerisinde Sivas coğrafyasının bitki örtüsünden yerleşim yerlerine, Anadolu beyliklerinden padişahlara, ev yemeklerinden sokak oyunlarına, çeyizden ev düzenine kadar birçok materyal sergileniyor.

Müze Sivaslı olup da başka şehirlerde yaşayan ziyaretçiler tarafından ilgi görüyor. Aslen Sivaslı olup Adana'da yaşayan Tuğba Bulut müze gezisi sırasında yaptığı açıklamada, "Burayı gezmekten çok mutlu oldum. Canlandırmalar, maketlerde geçmişi hayal ediyorum. İnsanları, o zamanki dönemi ve savaşları adeta yaşıyorum. Ben Sivaslı olmama rağmen Sivas'tan bu kadar çok devletin geçtiğini ve bu kadar devlete başkentlik ettiğini bilmiyordum ve bu müze sayesinde öğrendim. Gurur duyuyorum. Sivas'ın bitki örtüsünün anlatıldığı kısım çok hoşuma gitti. Mesela orada görüp öğrendiğim göller ve görmeyi istediğim kanyonlar var. Burası sayesinde öğrendim. Emeği geçenlerin ellerine sağlık" dedi.

Müzeyi gezerek geçmiş özlemini giderdiğini ifade eden Hacıkız Bulut, "Burası adeta geçmişimi bana yeniden yaşattı. Çok güzel ve çok hoşuma gitti. Muhteşem olmuş. Burayı gezerken geçmişte evlerimizde yaptığımız her şey gözümün önünde canlandı. Bura adeta beni geçmişte yaşattı. Şu an anne ve babamla geçmişte yaşadığım şeyleri canlı olarak yaşıyor gibiyim. Çok muhteşem olmuş. Yapanların ellerine sağlık geçmişlerine rahmet olsun çok iyi düşünülmüş" şeklinde konuştu.

İstanbul'dan memleketi Sivas'ı ziyarete gelen Orhan Ecevit, "Burası gayet güzel yapılmış. Daha önce Sivas'a geldiğim zaman sadece kent meydanında bulunan 4 Eylül Kongre binasını geziyordum. Böyle yerlerin Sivas'ın tanıtımına faydasının olacağını düşünüyorum. Benim gibi Sivaslı olup da başka bir şehirde doğup büyümüş insanların memleketini tanıması için çok faydası olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Açıldığı günden bugüne kadar yoğun ilgi gören müze, hafta içi 500'e yakın ziyaretçiyi ağırlarken hafta sonları ise yaklaşık bin kişiye kapılarını aralıyor. Ayşe Mine Eğüz
Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı