Siyasi casusluk ile suçlanan Metin Gürcan için DEVA'dan yeni açıklama

DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Metin Gürcan bu sabah saatlerinde siyasi casusluk suçlamasıyla gözaltına alındı. İşlemleri devam eden Gürcan için DEVA Partisi'nden yeni açıklama geldi.

GÜNDEM 26.11.2021, 11:55
40
Siyasi casusluk ile suçlanan Metin Gürcan için DEVA'dan yeni açıklama
DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Metin Gürcan, ‘siyasi casusluk’ suçlamasıyla bugün sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı. Gözaltına alındığı sosyal medya hesabından duyuran Gürcan, “Siyasi casusluk suçlaması ile göz altına alınıyorum. Polisler evde…Arama yapıyorlar. Şok oldum. Desteğiniz istiyorum.” ifadelerini kullanmıştı. Gürcan’ın gözaltı alınmasıyla ilgili DEVA Partisi’nden yeni açıklama geldi.
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Metin Gürcan’ın gözaltı süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, “Arama kararına göre Metin Gürcan Bey Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın casusluk suçlaması ile ilgili 2020 yılındaki bir soruşturmaya dayanılarak gözaltına alınmıştır. Tüm desteğimizle süreci yakinen takip ediyoruz.” dedi.
Yeneroğlu, daha net bilgiler aldıklarında kamuoyunu bilgilendireceklerini söyledi. Yeneroğlu’nun açıklaması şöyle:
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nda konuştu. Partisinin kurucu isimlerinden Metin Gürcan’ın ‘siyasi casusluk’ iddiasıyla gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yapan Babacan, “Bugünkü gelişme siyasi bir nitelikteyse ve eğer hedef partimize yönelik bir tutumsa DEVA kadrolarını asla yıldıramazlar. Eğer bu işin arkasında bir siyasi niyet varsa, siyasi motivasyonla yapılan bir durumsa; biz yolumuza aynen devam ediyoruz.” diye konuştu. 
“Partimizin kurucularından Metin Gürcan Bey'in ikametinde Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı üzerine bu sabah 05.00 sularında arama yapılmıştır.
Arama kararına göre Metin Gürcan Bey Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın casusluk suçlaması ile ilgili 2020 yılındaki bir soruşturmaya dayanılarak gözaltına alınmıştır.
Söz konusu soruşturma bağlamında başkalarının da gözaltına alındığı bilgisi vardır.
Metin Bey şu anda sağlık kontrolünde. Tüm desteğimizle süreci yakinen takip ediyoruz. 
Avukat arkadaşlarımız emniyette, kendilerine gereken hukuki desteği vermekle birlikte soruşturma ile ilgili daha net bilgiler aldıktan sonra kamuoyunu bilgilendireceğiz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı