Siyasi cinayetler iddiasının kaynağı ortaya çıktı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun siyasi cinayetler kaygım var açıklaması sonrası başlayan tartışmalarda İYİ Partili Koray Aydın da 'duyumlar var' demişti. Aydın, iddianın kaynağını açıkladı.

SİYASET 19.10.2021, 11:15
2
Siyasi cinayetler iddiasının kaynağı ortaya çıktı
İYİ Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Siyasi cinayet kaygım var" açıklaması ile başlayan ve bu açıklamalara dair kendisinin de "benzer duyumlar aldığı" yönündeki ifadeleriyle ilgili dün Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekili Alparslan Tufan ile telefonda görüştü.
Koray Aydın'ın, Kılıçdaroğlu'nun açıklaması sonrasında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinin "telefonla ifade vermeye davet edilmesi" üzerine, Başsavcı vekili Alparslan Tufan'a telefonla bilgi ve duyumlarını aktardığı belirtildi.
Cumhuriyet'in haberine göre Aydın'ın görüşmede, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Rize'de protesto edilmesinin ardından sarf ettiği "Bunlar daha iyi günleriniz. Durun bakalım, başınıza daha neler gelecek" sözlerini hatırlattığı kaydedildi.

Aydın'ın daha sonra yazılı ifade de vereceği belirtilirken, Tufan'a, siyasi cinayetler yaşanabileceğine yönelik bazı eski istihbaratçılardan bu yönde duyumlar aldığını belirttiği dile getirildi.
Aydın'ın Başsavcı vekiline "Türkiye'de bu tür siyasi cinayetler yaşanmasını beklemiyorum. Ancak eski istihbaratçılardan bu yönde duyumlar geliyor. Gazeteciler de siyasetin gergin ortamına işaret ederek köşelerinde bu tür iddiaları kaleme alıyor. Tüm bunlara bakarak, deneyimli bir siyasetçi olarak, öngörüde bulundum" dediği kaydedildi.
Aydın'ın ifadesinde ayrıca "terör örgütlerini de işaret ettiği, bunların Türkiye için tehdit oluşturmaya devam ettiği ve bu tür örgütlerin ülkede kaos yaratmak amacıyla siyasileri hedef seçebileceği, iktidarın ise bu konuda dikkatli ve uyanık olması gerektiğini" söylediği kaydedildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı