Son Dakika

Siyasi parti liderleri topluma örnek olmalıdır

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, siyasi parti liderlerine nezaket ve üslup uyarısında bulundu.

GÜNDEM 28.05.2021, 04:35
16
Siyasi parti liderleri topluma örnek olmalıdır
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik sözlerini eleştiren Karamollaoğlu, “Siyasi partiler birbirlerinin düşmanı değil, rakipleridir. Siyasi liderler ise üslup ve yaklaşımlarıyla topluma öncü ve örnek olması gereken kişilerdir. Bu çerçevede siyasette rekabetle birlikte nezaketi de inşa etmek hepimizin öncelikli görevidir” dedi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkındaki sözlerine tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin grup toplantısındaki sözlerinin siyasette gerilime neden olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, nezaket uyarısı yaptı.  Akşener’in, Rize’nin İkizdere ilçesine yaptığı ziyaretin öncesinde ve sonrasında yaşanan gelişmelerin siyasette yeni bir gerilim ve tartışmaya neden olduğunu hatırlatan Karamollaoğlu, “Öncelikle bir kez daha hatırlatmak isterim ki, siyasi partiler birbirlerinin düşmanı değil, rakipleridir. Siyasi liderler ise üslup ve yaklaşımlarıyla topluma öncü ve örnek olması gereken kişilerdir. Bu çerçevede siyasette rekabetle birlikte nezaketi de inşa etmek hepimizin öncelikli görevidir. Elbette buna en fazla özen göstermesi gereken, temsil ettiği makam itibarıyla Sayın Cumhurbaşkanı’dır” ifadelerini kullandı.

Milletin moral ve motivasyona her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Karamollaoğlu, “Seçmeni rencide edici ve toplumu kutuplaştırıcı söylemlerin ne ülkemize ne de milletimize faydası yoktur. Saadet Partisi olarak rekabete ‘evet’ diyor ama tehdit eden, kutuplaştıran, düşmanlaştıran dili reddediyoruz. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanı’nın bugün Sayın Akşener’e yönelik sarf ettiği; ‘Daha neler olacak neler, bunlar daha iyi günler’ ifadesi, üstlendiği makamın sorumluluğundan çok uzaktır. Sayın Erdoğan’ı, bu dil ve yaklaşımı bir an evvel terk etmeye ve temsil ettiği ‘Cumhurbaşkanlığı makamına’ yakışır bir üslup ve yaklaşım ortaya koymaya davet ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı