Siyonist Bennett'ten provokasyon: İşgal altındaki Batı Şeria'ya gitti

İşgalci İsrail Başbakanı Naftali Bennett, işgali altında bulunan Batı Şeria'ya gitti.

DÜNYA 17.05.2022, 16:00
3
Siyonist Bennett'ten provokasyon: İşgal altındaki Batı Şeria'ya gitti
Siyonist İsrail Başbakanı Naftali Bennett yeni bir skandala imza attı.
Bennett, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria'da siyonist İsrail ordusuna bağlı birlikleri ziyaret ettiğini duyurdu.
Göreve geldiği 13 Haziran 2021'den beri ilk kez Batı Şeria'ya geçen Bennett, görüştüğü işgal ordusuna bağlı özel kuvvetler tugayının, dün, işgalci İsrail tarafından aranan 18 kişiyi tutukladığını ve bir "terör saldırısını engellediğini" kaydetti.
Paylaşımında, Filistin toprağı Batı Şeria'yı işgal rejimine ait varsayan Bennett, "İsrail hükümeti, orduya, polise ve sınır güvenlik güçlerine, Kudüs, Yahudiye ve Samarya (Batı Şeria) ve ülkenin geri kalanı dahil her yerde tam destek ve hareket özgürlüğü sağlıyor" ifadelerini kullandı.
Öte yandan Filistin Dışişleri Bakanlığı, Bennett'in ziyaretini kınadı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "ziyaretin", "İsrail hükümetinin, Filistin Devleti topraklarındaki sömürgeci yerleşimlerin derinleştirilmesi ve genişletilmesine verdiği desteğin ayrılmaz bir parçası" olduğu ifade edildi.
İşgalci İsrail Başbakanı'nın, Filistin toprağı sayılan Batı Şeria'yı ve yasa dışı yerleşimleri ziyaretinin uluslararası hukuka aykırı olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Bu 'ziyaret', İsrail'in sahadaki gerginliği tırmandırma politikası ve Doğu Kudüs de dahil olmak üzere işgal altındaki Batı Şeria'nın kademeli olarak ilhakını örtbas etmek için şiddet döngüsünü kullanması kapsamına girmektedir."
Bakanlık, muhalefet lideri Bünyamin Netanyahu'ya karşı elini güçlendirme çabası olarak yorumladığı Bennett'in ziyareti için, "Bedeli Filistinliler tarafından, yaşamları, toprakları, varlıkları ve bekası ile ödenecek olan; erken ve ilan edilmemiş bir İsrail seçim kampanyasının başlangıcıdır" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı