Siyonist İsrail Kudüs'ü tahrip ediyor

UNESCO'nun Paris'teki Yürütme Konseyi 212. Oturumunda İsrail işgalinin altı çizildi ve Filistin lehine iki karar alındı.

DÜNYA 14.10.2021, 00:40
2
Siyonist İsrail Kudüs'ü tahrip ediyor
İsrail işgali altındaki Filistin ile "kültür ve eğitim kurumları" şeklindeki iki karar örgütün Yürütme Konseyi üyeleri tarafından oybirliğiyle kabul edildi.
Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, alınan iki kararın Doğu Kudüs'ün işgal altındaki şehir statüsünü teyit ettiği belirtildi.
Açıklamada, bu kararlarla "İşgal rejimi İsrail'in Kudüs'te şehirde aldığı kararların geçersizliğine ve derhal iptal edilmesi gerektiğine" işaret edildi.

Açıklamada, UNESCO'nun, İsrail'in Doğu Kudüs'te devam eden yasadışı tünel kazma proje ve politikalarına son vermesini, Eski Şehir'in kültürel yapısı ile Filistinlilerin ibadet hakkının korunmasını talep ettiği ifade edildi.
UNESCO Yürütme Konseyi'nin 212. Oturumu'nda alınan kararları memnuniyetle karşılayan Filistin yönetimi, uluslararası toplumu, üç semavi dinin merkezi olan Kudüs'ün tahrip edilmesini engellemeye çağırdı.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 450 bine yakın sivil Yahudi işgalci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı