Siyonist’e FAS’ı dar ettiler

Fas’ta yönetimin başlattığı “normalleşme”nin ardından İsrail rejiminin Fas’ta görevlendirdiği David Govrin’e karşı onurlu bir duruş sergileniyor.

DÜNYA 08.06.2021, 04:35
21
Siyonist’e FAS’ı dar ettiler
Fas halkının sınır dışı edilmesini istediği Govrin, ülkede kiralayacak ofis dahi bulamadı. Ayrıca Faslı aktivistler tarafından Siyonist Govrin’in ülkede ziyaret ettiği yerlerin temizlenmesi için kampanya da başlatıldı.
İşgalci İsrail rejiminin Arap ülkeleriyle başlattığı “normalleşme” furyasına katılan ülkelerden biri de Fas olmuştu. Konuya ilişkin olarak 2020 yılının Aralık ayında açıklamada bulunan dönemin ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ile Fas’ın ilişkileri normalleştirme kararı aldıklarını duyurmuştu. Trump’ın açıklamasını Fas ve İsrail rejiminden yetkililerin açıklaması takip ederken Tel Aviv ile Rabat arasında 22 Aralık 2020’de diplomatik ilişkilerin normalleştirilmesi kapsamında dört anlaşma imzalamıştı.

İşgalci İsrail rejimi, Fas ile gerçekleştirilen “normalleşme”nin ardından Rabat’a temsilci göndermişti. Bu bağlamda İsrail, eski Mısır Büyükelçisi David Govrin’i Fas’a geçici diplomatik misyon şefi olarak atamıştı. İsrail rejimi ile ilişkilerin “normalleştirilmesi”ne başından beri karşı olan Fas halkı, İsrailli bir yetkilinin ülkelerinde görevlendirilmesini halen daha kabullenebilmiş değil. İşgalci İsrail rejiminin Fas’taki diplomatik misyon şefi David Govrin’i ülkede istenmeyen kişi” ilan eden Fas halkı, Siyonist yetkilinin bir an evvel Fas’tan gönderilmesini talep ediyor.

David Govrin, Fas’taki görevine resmi olarak başlamasının üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen kendini Faslılara kabullendirmeyi bir türlü başaramadı. Öyle ki işgalci İsrail rejiminde yayın yapan Kanal 12 Televizyonu’nun aktardığına göre Govrin, çalışmalarını yapmak üzere kendisine daire ve ofis dahi kiralayamadı. Faslıların Govrin’e mülk kiralamayı reddetmesi nedeniyle böyle bir durumun oluştuğu ifade edilirken Govrin’in Rabat’ta bir otelde ikamet ettiği öğrenildi. Öte yandan sosyal medyada Govrin aleyhinde çok sayıda paylaşımda bulunulduğu ve bahsi geçen ismin sınır dışı edilmesinin talep edildiği görüldü.

Fas’ın işgalci İsrail rejimi ile “normalleşme”sini ve Siyonist bir yetkilinin ülkelerinde görev almasını kabullenemeyen Fas’ın onurlu halkı sıra dışı bir kampanya da başlattı. Buna göre Fas vatandaşı aktivistler, yapmış oldukları çağrıyla David Govrin’in ülkede ziyaret ettiği yerlerin temizlenmesini istedi. Düzenlenen ilginç kampanyaya katılım olduğu ve Govrin’in ziyaret ettiği kimi yerlerin aktivistler tarafından sterilize edildiği görüldü. Öte yandan konuya ilişkin görseller sosyal medyada da paylaşıldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı