Siyonizm’e Büyükelçi

Dünya Müslüman Âlimler Birliği’nin “İsrail’le normalleşmek haramdır” açıklaması ne de İsrail’in Filistin’de yıllardır estirdiği terör, hükümeti ikna etmeye yetmedi.

GÜNDEM 18.08.2022, 07:25
2
Siyonizm’e Büyükelçi
Türkiye, İsrail’e büyükelçi atayacağını açıkladı…
Gazzeli çocukların, Kudüslü annelerin ve Batı Şerialı babaların yüzüne nasıl bakacaksınız?
Türkiye ile işgalci İsrail rejimi arasında uzunca bir süredir devam eden “normalleşme” görüşmeleri nihayete erdi. Ankara ile Tel Aviv arasındaki süreç kapsamında dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile işgalci İsrail rejimi Başbakanı Yair Lapid arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Söz konusu görüşmenin ardından Türkiye ile İsrail rejiminin tam anlamıyla normalleştiği duyuruldu.

Türkiye ile İsrail rejimi arasındaki normalleşme adımının ardından açıklamada bulunan İsrail Başbakanı Yair Lapid’in, büyük bir sevinç içerisinde olduğu görüldü. İsrail’in dünyadaki konumunu güçlendirmek için çalışmaya devam edeceklerini belirten Lapid, “Türkiye ile ilişkilerin yeniden başlaması, bölgesel istikrar için önemli. Vatandaşlarımız için ise çok önemli bir ekonomik haberdir. İsrail’in dünyadaki konumunu güçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Millî Gazete’nin en başından beri büyük bir titizlikle takip ettiği “normalleşme” süreci son bulurken Ankara ile Tel Aviv arasında yakın bir süreçte büyükelçi atamalarının gerçekleşeceği Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından açıklandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev ile düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin İsrail’e büyükelçi atama kararı aldığını duyurdu. Çavuşoğlu, “Türkiye olarak İsrail’e büyükelçi atama kararı aldık” dedi.

Ankara ile Tel Aviv arasındaki normalleşmenin ardından İsrail rejimi Cumhurbaşkanı Isaac Herzog da bir açıklamada bulundu. Türkiye ile tam diplomatik ilişkilerin yeniden kurulmasını memnuniyetle karşıladığını belirten Herzog, “Doğu Akdeniz’de iyi bir ortaklık ve komşuluk hepimiz için önemlidir. Tüm inançların mensupları barış içinde yaşayabilir ve yaşamalıdır” diye konuştu.

Türkiye ile İsrail rejimi arasındaki “normalleşme” aylar önce başlarken söz konusu gizli görüşmeleri Millî Gazete ortaya çıkarmıştı. Konuya dair Türkiye basınında ilk haberi yapan gazetemiz, “Suçüstü” manşeti ile okuyucularıyla buluşmuştu. O günden beri Ankara ile Tel Aviv arasındaki sürecin her detayını okuyucularına aktaran Millî Gazete, İsrail rejimi ile normalleşmenin yanlışlığına defalarca dikkat çekmişti.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ile telefon görüşmesi yaptı. Millî Savunma Bakanlığı’ndan görüşmeye ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamaya göre, görüşmede ikili ve bölgesel savunma ile güvenlik ve savunma sanayisinde iş birliği konuları ele alındı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı