SMA hastası Beyazıt için acil yardım bekleniyor

Polis memuru Şükrü ve Saadet Eser çiftinin SMA hastası Beyazıt için acil yardım bekleniyor.

AİLE 17.07.2021, 13:35
16
SMA hastası Beyazıt için acil yardım bekleniyor
Polis memuru Şükrü ve Saadet Eser çiftinin 2010’da bir kız çocukları dünyaya geldi. Nisanur adını verdikleri çocuklarında SMA hastalığı tespit edildi. Anne ve baba kızlarını kurtarmak için ellerinden geleni yaptı. Ancak o dönem kesin sonuç veren bir tedavi geliştirilmemişti. Aile kız çocuklarını SMA hastalığından kaybetti.Çiftin 2018’de bir çocukları daha dünyaya geldi. Beyazıt adını verdikleri oğulları için de Tip 1 SMA hastalığı teşhisi konuldu. Anne babanın çocuk sevinçleri yarım kaldı. Kızını kaybeden Şükrü Eser oğlunu yaşamda tutmak için elinden geleni yaptı. Oğlunu kurtaracak tüm tedavileri araştırdı. Beyazıt için umut olacak bir tedavi geliştirildiği ortaya çıktı.

Kasların kontrolünü sağlayan sinirlerin fonksiyonu için gereken proteinin üretilememesinden kaynaklanan SMA hastalığını tedavisi için “Kopya gen” tedavisinin umut olduğunu öğrenen baba hemen harekete geçti. Türkiye’de uygulanmayan tedavi yöntemini kullanan ülkelerdeki birimlerle irtibata geçen Şükrü Eser, tedavinin çok pahalı olduğunu öğrendi.Farklı tedavi merkezlerinden fiyat alan Şükrü Eser, “Dubai’deki bir klinik 1 milyon 850 bin Euro’ya gen tedavisini yapabileceğini söyledi” diyerek bu fiyatın en uygun tedavi ücreti olduğunu belirtti.

Üç aylık tedavi süreci olan ve gerekli şartlar sağlanırsa yüzde 95 başarı sağlanan bu yöntemde hasta tamamen iyileşebiliyor. Meslektaşlarının dayanışma platformu oluşturduğu Eser, oğlunu hayatta tutmak için Hatay Valiliği’nden izin alarak 4 ay önce bir yardım kampanyası başlattı. O kampanyada bugüne kadar 1 milyon binEuro toplandı. Tedavi için yaklaşık 518 bin Euro’ya daha ihtiyaç olduğunu belirten Şükrü Eser, geç kalmaktan endişe ediyor.

Oğlunun gün geçtikçe yutkunma reflekslerinin de azaldığını ifade eden baba Eser, “Tedavi için oğlumun 14 kilodan az olması gerekiyor. Şu an 13 kiloya ulaştı. Kilo arttıkça tedavi başarı oranı düşüyor.
Bu yüzden yemeklerini sınırladık. Yemek istiyor ama biz sınırlı veriyoruz. Buna mecburuz. Bu durum bizi çok üzüyor” dedi. Beyazıt’ın yaşaması için hayırsever insanlardan yardım beklediklerini ifade eden Eser çifti, iyi kalpli insanların yardımıyla umutlarının büyüdüğünü ve gereken sürede kampanyanın başarıya ulaşacağına inandıklarını söyledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı