Şok iddia! Putin'in "Kıyamet Günü" uçağı kutlamalara neden katılmadı?

Rusya'nın 9 Mayıs Zafer Bayramı'nda gövde gösterisi yapması beklenen "Kıyamet Günü" uçağının kutlamalarda yer almaması akıllarda soru işareti bıraktı.

DÜNYA 10.05.2022, 14:30
5
Şok iddia! Putin'in
Rusya lideri Vladimir Putin'in Batı'ya gövde gösterisi yaptığı 9 Mayıs kutlamaları sonrası şok iddialar ortaya atıldı.
Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, pazartesi günü düzenlenen törende "hava şartları uygun olmadığı için" Ilyuşin-80 uçağının da yer aldığı hava gösterisinin iptal edildiğini savundu.
Fakat başkent Moskova'da yapılan törenler sırasında havanın açık ve güneşli olması, Peskov'un açıklamasıyla çelişen bir durum ortaya çıktı.
İngiliz basınında yer alan bir haberdeyse Rus yetkililerin "sabotaj ihtimali" nedeniyle "Kıyamet Günü" uçağının törende havalanmasına izin vermediği öne sürüldü.
Kimliği paylaşılmayan bir Batılı diplomat, tabloide yaptığı açıklamada "Belki de bir sabotaj ihtimali nedeniyle korkmuş gibi görünüyorlar. Bu yüzden uçakların kalkış yapmasına izin vermediler. Hava durumu açıklaması akla yatkın değil" ifadelerini kullandı.
"Uçan Kremlin" olarak da adlandırılan Ilyuşin-80, Zafer Bayramı töreni provalarında Tu-160 model stratejik ağır bombardıman uçakları ve MiG savaş jetleriyle uçuş yapmıştı.
Tören provalarındaki uçuşların ardından Batı medyası, Moskova'nın "Kıyamet Günü" uçağını Ukrayna'yı destekleyen Batılı ülkelere gözdağı vermek için kullandığını savunmuştu.
Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kullanması için mobil bir komuta merkezi olarak tasarlanan uçağın nükleer saldırılara dayanıklı olduğu biliniyor.

Rusya her yıl 9 Mayıs'ta Sovyetler Birliği'nin 1945'te II. Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'na karşı kazandığı başarıyı kutluyor.  
Putin, törendeki konuşmasında II. Dünya Savaşı'ndan yola çıkarak, tüm şiddetiyle süren Ukrayna - Rusya savaşına ilişkin açıklamalar da yapmıştı.
Sovyetler'in Hitler'e karşı zaferini hatırlatan Rus lider, Ukrayna'da Neo-Nazi olduğunu iddia ettiği unsurlara karşı mücadele verdiklerini savunarak, Rus askerlere "Sizler, kimse II. Dünya Savaşı'ndaki dersleri unutmasın diye anavatan ve onun geleceği için savaşıyorsunuz. Dünyada cellatlara, cezalandırıcılara ve Nazilere yer kalmaması için savaşıyorsunuz" diye seslenmişti.
Putin'in 24 Şubat'taki harekat emriyle başlayan savaşın 76. gününde de çatışmalar devam ediyor.  

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı