Soma davasına tepki: Saray rejiminin başındaki kişinin kararı

Soma'da 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciası hakkındaki mahkeme kararını açıklarken söz konusu karara kamuoyundan tepkiler geliyor.

GÜNDEM 16.06.2021, 13:15
1
Soma davasına tepki: Saray rejiminin başındaki kişinin kararı
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, 2014'teki Soma'daki maden faciasınında 301 kişinin hayatını kaybettiği olaya dair görülen mahkeme kararına tepki gösterdi.
Twitter'dan mahkeme kararının açıklanması sonrasında ‘’Soma kararı, saray rejiminin başındaki kişinin kararı’’ diyerek yaşanan duruma tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, şu ifadeleri kullandı:
‘’Birbirlerine günahları üzerinden bağlı olan Türkiye’yi yöneten bu çete, kazanamayacak. Bu çetenin peşini bırakmayız. Söz veriyoruz Soma davası bir kez daha görülecek. Bugün kazandım sananlar mahkum olacak!’’

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nce bugün açıklanan kararda ‘’Bilinçli taksirle öldürme ve yaralamaya neden olma’’ suçlamasıyla yargılanan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'a 20 yıl hapis cezası verilirken yönetim kurulu üyesi Haluk Evinç beraat etti.
Ayrıca mühendisler Efkan Kurt ile Adem Osmanoğlu ise 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme kararına tepki açıklaması yapan aileler, 7 yıldır bekledikleri adaletin gelmediğini vurguladı ve karara tepki göstererek salonu terk etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı