Soma faciasında acılar hâlâ taptaze! Kabirlere hüzünlü ziyaret

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın 7'nci yıl dönümünde aileler, yakınlarının mezarlarını ziyaret etti.

GÜNDEM 12.05.2021, 18:10
12
Soma faciasında acılar hâlâ taptaze! Kabirlere hüzünlü ziyaret
Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014’te meydana gelen maden faciasının 7’nci yıl dönümünde madencilerin aileleri kabirleri ziyaret etti. Aileler, mezarlara karanfil bıraktı, dualar etti.
Oğlu Uğur Çolak’ın mezarını ziyaret eden İsmail Çolak (56), buruk bayram yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:
"Ne acıdır ki olayın 7’nci yılı bayrama denk geldi. Bizim acılarımız daha da yoğunlaştırdı, daha da derinleşti. Zor bir süreç. Dile kolay, 7 yıl oldu. Bizim için uzun bir süreç.
Şimdi yıl dönümünde bunu anlatmak gerçekten çok zor. Acılarımız 7 yıldan beridir hiç bitmedi, hiç bitmeyecek de. İçimizdeki o kor, külle kaplanmış ama için için yanmaya devam ediyor. Biz evlatlarımıza kavuşana kadar içimizdeki acı bizimle gidecek. Kolay bir süreç yaşamıyoruz."

“ACIMIZ HALEN BÜYÜK”
Kayınpederi Orhan Öksüz’ün mezarını ziyaret eden Ufuk Keskin ise, “Eşim bayram dolayısıyla rica etti. ‘Babamı ziyarete gidebilir miyiz’ diye. Eşim ve baldızımla birlikte ziyarete geldik. 7 yıl geçmesine rağmen acımız halen daha büyük. Bu bayramda bunun acısı daha çok hissediliyor. Olmasaydı daha iyi olurdu ama takdiri ilahi” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı