Son 1 yılda doğalgaza yüzde 567 zam: 'İğneden ipliğe zam gelecek'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, "Plansız programsız bir enerji politikası ile enerjiyi yönetmeye çalışıyorlar." diyerek önümüzdeki günlerde gelecek zamlara dikkat çekti.

EKONOMİ 01.08.2022, 17:00
3
Son 1 yılda doğalgaza yüzde 567 zam: 'İğneden ipliğe zam gelecek'
Elektrik üretiminde kullanılan doğal gaza yapılan zamma tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Son bir yılda yüzde 567 oranındaki bu bir yıllık zam oranı AK Parti iktidarının Türkiye’yi nereye sürüklediğinin göstergesidir. Plansız programsız ve Rusya’ya göbekten bağlı bir enerji politikası ile enerjiyi yönetmeye çalışıyorlar. Enerjiyi yönetemeyen ekonomiyi yönetemez. Dolayısıyla Türkiye’yi de yönetemez. Türkiye yönetilmiyor, savruluyor” açıklamasında bulundu.

Elektrik üretiminde kullanılan doğal gaza yapılan yüzde 10'luk zamma da tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, bugün yaptığı yazılı açıklamada, “AK Parti iktidarı zor kış şartlarında vatandaşlarımızı yine karanlık günler yaşatacak. Doğalgaz zamları ne yazık ki durmayacak. Elektrik üretiminde yapılan yüzde 10 oranındaki zam elektrik zamlarının ve ardından da iğneden ipliğe peşi sıra gelecek zamların habercisi.” açıklamalarında bulundu.

2021 yılının Ağustos ayı için BOTAŞ’ın belirlediği tarifede bin metreküp doğalgazın 2 bin 60 TL olduğunu hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, 2022 Ağustos ayında bin metreküp doğalgazın 13 bin 750 TL’ye çıktığına değinmesinin ardından, “Son bir yılda yüzde 567 oranındaki bu bir yıllık zam oranı AK Parti iktidarının Türkiye’yi nereye sürüklediğinin göstergesidir. Plansız programsız ve Rusya’ya göbekten bağlı bir enerji politikası ile enerjiyi yönetmeye çalışıyorlar. Enerjiyi yönetemeyen ekonomiyi yönetemez. Dolayısıyla Türkiye’yi de yönetemez. Türkiye yönetilmiyor, savruluyor” ifadeleri ile sözlerini sonlandırdı.  

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı