Son anket sonuçları AK Parti'yi çileden çıkardı! İşte 2 yıllık erime

AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen geçmişte çalışılan ORC Araştırma, AK Parti'nin oy oranlarındaki erimeyi 2 yıllık veriyle ortaya koydu. AK Parti'de son anket sonuçları adeta çileden çıkardı.

GÜNDEM 12.10.2021, 12:50
13
Son anket sonuçları AK Parti'yi çileden çıkardı! İşte 2 yıllık erime
Türkiye ekonomisi her geçen gün çıkmaza girerken siyaset kurumunda ‘erken seçim’ tartışmaları devam ediyor. AK Parti ısrarla seçimlerin vaktinde yapılacağını savunurken kamuoyunda yayımlanan son anket sonuçları ise olası bir erken seçimde AK Parti’nin işinin çok zor olduğunu ve oylardaki erimeyi ortaya koyuyor.
Ekonomi ve adalet konusunda yaşanan sorunlar ülke yönetimini elinde bulunduran AK Parti’nin karnesine bir eksi olarak yazılıyor. Bu durum AK Parti’nin oy oranına olumsuz olarak yansıyor. AK Parti’deki çöküş kamuoyuna açıklanan son anket sonuçları ile de gözler önüne seriliyor.
ORC Araştırma, son iki yılda yaptığı anket çalışmalarının verileri üzerinden AK Parti’nin son iki yıldaki oy değişimini ortaya koydu.
AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen ORC Araştırma, Ocak 2020’deki anketlerde yüzde 37 oy oranını yakalayan AK Parti’nin Ekim 2021’de yüzde 31,9’a kadar düştüğünü açıkladı.
AK Parti’nin son 2 yıldaki oy değişimi şöyle:Haziran 2018 %42,6
Eylül      2019 %35,7
Ekim      2021 %31,9Anketlere ayrı bir önem verdiği bilinen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti kurmayları ise son aylarda bilinenin aksine anketler üzerinden konuşma yapmayı bıraktı. Stratejist ve kamuoyu araştırmacıları ise AK Parti’nin gerçekte oy oranlarını gördüğünü söyleyerek anketler üzerinden dışa dönük bir değerlendirme yapmayı stratejilerinin bir parçası olarak uygun görmediklerini savunuyor.
Öte yandan, GENAR Araştırma ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, geçtiğimiz günlerde AK Parti’nin oy oranını yüzde 31,9 olarak açıklayan ORC Araştırma’ya tepki gösterdi. Şen’in başında bulunduğu AK Parti AR-GE sosyal medya hesabından, ORC ile çalışmadıklarını ve ve ORC anketlerinin bilimsellikten uzak olduğunu açıklamasında bulunuldu.
ORC Genel Müdürü Mehmet Pösteki’nin ise bu açıklamaların ardından AK Parti’nin son 2 yıldaki oy değişimi verisini paylaşması dikkat çekti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı