Son anket sonuçlarını açıkladı: AK Parti iktidarında ilk kez...

Son anket sonuçlarını köşesine taşıyan Abdulkadir Selvi, ekonomi ile ilgili olarak "AK Parti iktidarında, ilk kez böyle bir durumla karşı karşıya kaldık" diye yazdı.

GÜNDEM 24.11.2021, 08:25
6
Son anket sonuçlarını açıkladı: AK Parti iktidarında ilk kez...
Son anket sonuçlarını köşesine taşıyan Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, ankette Türkiye’nin en önemli sorununun ekonomi olduğu olgusu tekrarlandı.

Optimar Araştırma şirketinin yaptığı anket sonuçlarını açıklayan Selvi, bugünkü köşe yazısında Türk Lirası'ndaki değer kaybını "AK Parti iktidarında, ilk kez böyle bir durumla karşı karşıya kaldık" sözleri ile yorumladı.
İş dünyasının en çok belirsizlikten endişe ettiğini belirten Selvi şu ifadeleri kullandı:

Abdulkadir Selvi, yazısının devamında 13-20 Kasım tarihleri arasında 2 bin 507 kişi ile yapılan Optimar'ın anket sonuçlarını duyurdu. Ankete katılanların yüzde 47.3’ü önümüzdeki günlerde ekonominin daha kötü olacağını işaretlerken, daha iyi olacak diyenlerin oranının yüzde 20.2’de kaldığını belirten Selvi, "Ankete katılanların yüzde 47.3’ü ekonomi derken, ikinci sırada yüzde 16.5’le işsizlik geliyor. Ekonomi ve işsizliği birlikte değerlendirdiğimizde ise bu oran yüzde 63.8’e çıkıyor. Onları ise sırasıyla eğitim ve COVID-19 salgını takip ediyor." ifadelerini kullandı.

Selvi, anketteki AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti ile HDP partilerinin oy oranları ile ilgili şöyle yazdı:

AK Parti'den ayrılarak kendi partisini kuran Ali Babacan'ın DEVA Partisi'nin oy oranı ile ilgili olarak Selvi, "DEVA Partisi de uzun süredir ilk kez yüzde 1.3’le altıncı sırada çıktı." ifadelerini kullandı.
"Yönlerini tayin etmekte zorlandıklarını ifade ediyorlardı. AK Parti iktidarında, ilk kez böyle bir durumla karşı karşıya kaldık. Bu tür dönemlerde ekonomi yönetiminin piyasalara güven vermesi ve yön tayin etmesi gerekiyor."
"Kararsızlar dağıtıldığı takdirde AK Parti’nin oy oranı yüzde 37.5 çıkarken onu yüzde 25.3’le CHP takip ediyor. CHP, uzun süredir ilk kez yüzde 25 oranını aşmayı başardı.
İYİ Parti ise yüzde 10.2’yle üçüncü sırada geliyor. Optimar anketlerinde İYİ Parti’yle ilgili oranları az bulduğumu her zaman belirtirim. İYİ Parti yüzde 10’un üzerine çıksa da birkaç puan daha ileride olduğunu düşünüyorum.
HDP yüzde 10.1’le dördüncü sırada gelirken, MHP yüzde 10 seviyesini koruyor."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı