Son anket sonucu: AKP afette resmen çuvalladı, kırmızı kart çıktı

İstanbul Ekonomi Araştırma’nın Türkiye Raporu son anket sonucu paylaşıldı. Anket sonuçlarına göre, vatandaşlar seçimlerin ertelenmesini istemiyor. İşte son anket sonuçları...

GÜNDEM 01.03.2023, 09:20
1
Son anket sonucu: AKP afette resmen çuvalladı, kırmızı kart çıktı
İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından, her ay Türkiye çapında 26 ilde yaklaşık 2000 kişi ile gerçekleştirilen anket çalışmasının Türkiye Raporu şubat ayı son anket sonucu kamuoyu ile paylaşıldı. Anket sonuçları %95 güven aralığı ve +/- 2,5 hata payı ile elde edildi. Anket sonuçlarına göre, AKP iktidarı afette resmen çuvalladı... 
Son anket çalışmasında katılımcılara, 11 ili etkileyen 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde hükümetin afet yönetimi konusunda ne kadar başarılı olup olmadığı soruldu. Bunun yanı sıra genel seçimlerin zamanında yapılıp yapılmaması da soruldu.
Türkiye Raporu anket çalışmasının “Afeti yönetmek ya da yönetememek” başlıklı bölümde katılımcılara, “Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan yıkım konusunda en büyük sorumlunun kim olduğunu düşünüyorsunuz?” sorusu yönetildi.
Son anket sonucuna göre, katılımcıların %34’ü depremdeki hasarın en büyük sorumlusunun müteahhitler olduğunu düşünüyor. %28 ile hükümet, %18 ile belediyeler takip ediyor.
“Kahramanmaraş merkezli depremlerdeki afet yönetimi konusunda hükümeti ne derece başarılı buldunuz?” sorusuna verilen cevaplar ise şöyle:
“Kahramanmaraş merkezli depremlerdeki afet yönetimi konusunda muhalefeti ne derece başarılı buldunuz?”
Araştırmanın “Büyük Depremin Ardından: Seçimler ve Üniversiteler” başlığı altında katılımcılara yönetilen “Haziran 2023’te yapılacak genel seçimlerle ilgili hangi ifadeye katılırsınız?” sorusuna verilen cevaplar şöyle oldu:

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı