Son anket sonucu Can Ataklı'dan: AKP-MHP yüzde 40'ı zar zor aşıyor

Son anket sonucu Can Ataklı'dan geldi. Ataklı, MAK Danışmanlık’ın yaptığı anketi paylaşarak "AKP-MHP yüzde 40'ı zar zor aşıyor" dedi.

GÜNDEM 28.12.2022, 10:00
3
Son anket sonucu Can Ataklı'dan: AKP-MHP yüzde 40'ı zar zor aşıyor
Korkusuz yazarı Can Ataklı, MAK Danışmanlık’ın yaptığı bir anketi köşesine taşıdı ve “AKP- MHP koalisyonu yüzde 40’ı zar zor aşıyor” yorumunu yaptı.
Ataklı’nın bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Artık yılın son haftasına girdik. Bir süre önce “Aralık ayının sonuna gelmeden yeni anket yayınlamak ve yorumlamak istemiyorum” demiştim.
Üst üste yapılan anketler hem kafa karıştırıyor hem de araya sarayın trollerinin soktuğu belirsiz anketler kirlilik yaratıyor.
Ancak bu bir buçuk ay içinde şunu gördüm; Saray anketçileri ne kadar zorlarlarsa zorlasınlar AKP’yi ve Erdoğan’ı sevindirecek sonuçlara bir türlü ulaşamıyorlar.
Bugün artık yeni bir anketten söz etmek istiyorum.
Mehmet Ali Kulat’ın başkanlığını yaptığı MAK şirketinin son anketi pazar akşamı Tele1’de açıklandı.
Kulat anketinden çıkan sonucu açıklarken AKP-MHP koalisyonunun yani Cumhur ittifakının ancak yüzde 43’e çıkabildiğini söyledi.
MAK’ın sonuçlarına göre 6’lı masanın oyu ise yüzde 45’lerde.
İşte bu noktada “anahtar parti” durumundaki HDP’nin oyları gündeme geliyor.
Kulat bu konuda şunları söyledi; 
“Şu anda Cumhur İttifakı elimizdeki veriler açısından baktığımızda yüzde 40 bandında, Altılı Masa da yüzde 45 bandında kendini gösteriyor daha ziyade. Geri kalan 15 puanlık seçmen ise yaklaşık 10 puanı -belki bir puan eksik belki bir puan fazla- HDP’li seçmen, geri kalan üç-dört puan da diğer partiler dediğimiz minimal partilerde toplanıyor.”
Kulat’a göre, oy oranları doğrultusunda 6’lı masada herhangi bir sorun yaşanmaz ve HDP’nin desteği alınırsa farklı bir sonuçla 2023 cumhurbaşkanlığı seçimleri muhalefetin ortak adayı tarafından kazanılacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı