Son anket sonucu paylaşıldı: AK Partili isim CHP'nin oyunu açıkladı

Son anket sonuçları ile düşüşün gözlemlendiği AK Parti'de bu kez Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, CHP'nin hırçınlığını anket sonuçlarından kaynaklı olduğunu savundu.

GÜNDEM 07.01.2022, 17:40
9
Son anket sonucu paylaşıldı: AK Partili isim CHP'nin oyunu açıkladı
AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında son anket sonuçları ile ilgili konuştu.  Akbaşoğlu, Meclis Genel Kurulu'nda CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ile yaşadıkları tartışmayı anımsatıp CHP yöneticilerinin 17-25 Aralık 2013'ten sonra FETÖ ile kol kola olduğunu iddia ederek, bunu Genel Kurul'da da gündeme getirdiğini söyledi. Akbaşoğlu, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un montaj olduğu mahkeme kararıyla ispat edilen geçmiş iftiralarını tekrar ederek, bu konuda yapılan olumlu mücadelenin üstünü örtmeye çalıştığını söyledi. 
Özkoç’un FETÖ mensuplarıyla çekilmiş bir fotoğrafa ilişkin ‘AK Partili vekillerle katıldık’ diye bir yalanda bulunduğunu söyleyen Akbaşoğlu, “FETÖ’nün kumpas ve montaja dayalı iftiralarının mahkeme kararları, bilirkişi raporlarıyla kesin ve net şekilde ortaya konmuş olmasına rağmen Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri FETÖ ile kol kola hareket ettiklerinin, onların tetikçiliğini yapmaya devam ettiklerinin ve edeceklerinin ispatını bu haftaki Genel Kurul görüşmelerinde ortaya koydular. Biz de kendilerine FETÖ’nün tetikçiliğini yapmaktan vazgeçmelerini söyledik. 17-25 Aralık 2013 FETÖ yargı darbe girişimi ile başlayan süreçten sonra Cumhuriyet Halk Partisi yetkililerinin en üst düzeyde FETÖ terör örgütüyle boy boy beraberce fotoğraf verdiklerini, onların iddialarını tekrarladıklarını ifade etmiştik ve buna dair iki foto gösterdik. CHP Grup Başkanvekili bu fotonun 2013 yılında olduğu, 2014’te olmadığına dair yaklaşımda bulundu ve ‘AK Partili vekillerle katıldık’ diye bir yalanda bulundu. 17 Aralık 2013’ten önce yapılan toplantılarla ilgili Özkoç’a herhangi bir ifade de Genel Kurul’da bulunulmadı. 17 Aralık 2013’ten sonra FETÖ’nün FETÖ olduğu ortaya çıktıktan sonra kol kola birlikte hareket ettiklerini ifade ettik. Bununla beraber bunun ispatlanmasını talep etti. Bu fotoyu göstererek ispatladık. Sayın Özkoç’un 8-9 Nisan 2014’te FETÖ örgütü liderleriyle verdiği fotoğraf. Özkoç’un arkasındaki fonda tarih yazıyor. Genel başkanı da Kızılay çadırına girmişti, ‘Ben hiç Kızılay çadırı görmedim’ demişti. Maalesef CHP hiyerarşik bir yalan içerisinde hareket ediyor. Sayın Kılıçdraoğlu ‘Yalancıdan devlet adamı olmaz’ diyor, haklı evet olmaz. Sayın Kılıçdaroğlu’nun referans vereceği kimseden devlet adamı, cumhurbaşkanı olmaz. Birçok hakarette bulunan, apaçık yalan söyleyen, verdiği fotoğrafın üstünde 2014 yazan, buna rağmen gözümüzün içine bakarak hakaret etme basitliğinde, çaresizliğinde, zavallılığında bulunan anlayıştan millete, vatana, devlete en ufak fayda gelir mi? Apaçık yalan.” dedi.
Yaşananları, CHP'nin oy oranındaki düşüşe bağlayan Akbaşoğlu şöyle devam etti:
"Bütün bu olup bitenlerin asıl sebebi nedir peki? Başta Kılıçdaroğlu ve CHP yönetimi, yapılan anketlerde her şeye rağmen yüzde 20'nin altına doğru bir iniş içinde olduklarını net bir şekilde gördükleri için bu konuda hırçınlaşarak, dengelerini yitirerek, ağızlarına geleni söyleyerek bir kaos ortamında kendilerine yol açmak istiyorlar. İşin özü, bu gerçekliğe dayanıyor. Milletimiz sağ duyusuyla bütün olup bitenleri tartıyor ve haktan, hakikatten yana tavır koyuyor. Bunun en güzel örneğini, Haziran 2023'te bir kez daha göreceğiz"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı