Son beş ayda en çok satan otomobil markaları

Mayıs ayında otomobil ve hafif ticari araç pazarı, 111 bin 356 adetlik rekor bir satış gerçekleştirerek bir önceki yıla göre yüzde 70,9 oranında büyüme kaydetti.

GÜNDEM 02.06.2023, 21:20
3
Son beş ayda en çok satan otomobil markaları
Son dönemde yurttaşlar, enflasyonun altında kalan faiz getirilerinden dolayı birikimlerini korumak için alternatif yatırım araçlarına yöneliyor. Bu kapsamda otomobil alımları da önemli bir seçenek haline geliyor. Mayıs ayında gerçekleşen otomobil satışları, Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 68,5 oranında artarak 87 bin 218 adede ulaştı. Hafif ticari araç satışları ise yüzde 79,9 oranında artış göstererek 24 bin 138 adet olarak kaydedildi. Bu yükseliş, otomobil ve hafif ticari araç pazarının son 10 yıllık mayıs ortalamasına göre yüzde 69,1 oranında büyüdüğünü gösteriyor.
Ocak-mayıs dönemine genel bir bakış yapıldığında ise otomobil pazarında yüzde 60,5 oranında bir büyüme kaydedildi ve toplamda 445 bin 6 adetlik bir satış rakamına ulaşıldı. Bu rakamlar, yurttaşların birikimlerini otomobil alımıyla değerlendirmeye yönelik artan ilgisini gösteriyor.
En çok satılan otomobil markaları arasında ise Fiat, Renault ve Volkswagen öne çıkıyor. Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci, EBS Danışmanlık tarafından yayınlanan listeyle ilgili yaptığı değerlendirmede, "En çok getiren en çok satıyor" ifadesini kullanarak, tedarikin önemine vurgu yapıyor. Fiat, liderliğini sürdürürken Opel ise toplam pazarda olduğu gibi otomobil satışlarında da ikinci sıraya yükseldi. Ayrıca, Çinli otomobil markası Chery de listede dokuzuncu sıraya girerek dikkat çekti. İlk beş aydaki toplam satışlara bakıldığında Fiat, Renault ve Volkswagen sıralamasının devam ettiği görülüyor.
Ocak-mayıs döneminde Türkiye’de en çok satılan otomobil markalarıysa şöyle:

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı