Son Dakika

Son dakika... Tepkiler sonrası KYK borç faizleri silindi

KYK borç faizleri silinecek mi veya KYK borç faizleri silindi mi sorusu cevabını buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK borcu düzenlemesini canlı yayında duyurdu.

GÜNDEM 18.07.2022, 17:50
11
Son dakika... Tepkiler sonrası KYK borç faizleri silindi
KYK borç faizleri için son dakika açıklaması geldi... 5 milyonu aşkın öğrenci Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borçları için yeni bir düzenleme bekliyordu. Tepkiler sonrası KYK burslarının geri ödemelerindeki enflasyon farkı ve faizlerin tamamı silindi. Sadece ana para geri ödenecek.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "KYK kredi geri ödemelerini sadece alınan ücret üzerinden yapılmasını kararlaştırdık." dedi. Erdoğan'ın KYK borcu faiz ve enflasyon farkına ilişkin düzenlemeyi şöyle duyurdu:Gençlerimizi böyle bir yükün altında bırakamazdık. Haftalar öncesinde çalışmaları başlattık. Kredi geri ödemelerini herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi üzerinden yapılmasını kararlaştırdık.
Yani ara para. Bu uygulamadan hala kredi geri ödemesi yapan bütün gençlerimiz faydalanacak. Toplamda 26 milyar TL bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış olduk.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı